Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Dreamweaver-be hogyan tudom...

Dreamweaver-be hogyan tudom megoldani azt, hogy a beillesztett táblázat kerete átlátszó legyen?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy ne lehessen látni a táblázat keretét, csak azt ami benne van.
2015. nov. 1. 09:01
 1/10 anonim ***** válasza:

table{

border: none

}

2015. nov. 1. 09:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem tüntette el, ugyan ott maradt. amm HTML-be készítem, nem tudom, hogy baj-e az, ha másban van beleírva. De átirtam html-re amit írtál kedves első.
2015. nov. 1. 10:04
 3/10 A kérdező kommentje:

Így van az enyém:

<table width="1281" height="855" border="none" align="center" bgcolor="" class="">

<tr>

<td width="28" height="51" background="slice-ok/new/images/jobb-felső-pici-kocka.gif"> </td>

<td width="155" height="51" background="slice-ok/new/images/home.gif"> </td>

<td width="145" background="slice-ok/new/images/about-us.gif"> </td>

<td width="98" bordercolor="#000000" background="slice-ok/new/images/male.gif" bgcolor="#000000"><a href="male.html"></a></td>

<td width="121" background="slice-ok/new/images/female.gif"> </td>

<td width="109" background="slice-ok/new/images/litter.gif"> </td>

<td width="82" background="slice-ok/new/images/slice-ok_07.gif"> </td>

<td width="53" height="51" background="slice-ok/new/images/slice-ok_08.gif"> </td>

<td width="108" background="slice-ok/new/images/links.gif"> </td>

<td width="168" background="slice-ok/new/images/guestbook.gif"> </td>

<td width="131" background="slice-ok/new/images/contact.gif"> </td>

<td width="33" background="slice-ok/new/images/jobb-felso-sarokk.gif"> </td>

2015. nov. 1. 10:08
 4/10 anonim ***** válasza:

border="0"

Ha így attribútumként akarod megadni.

2015. nov. 1. 10:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi így sikerült! Ami középen van, szóval a cellák szegélye azt, hogyan távolíthatom el?
2015. nov. 1. 10:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Megtaláltam a cellspacing-el :) :)
2015. nov. 1. 10:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ha elfogadsz egy javaslatot: szokj le a táblázat oldalszerkezetként való alkalmazásáról. Elavult kényszertechnika, még az akkori időkből, amikor még a CSS nem volt kiforrott.

Egy 2004-es konferencián megjelent előadás honosított anyaga:

[link]

Tanuld meg rendesen a HTML-t és a CSS-t és az egyébként a hivatalosan drága (ingyenesen warezolt) Dreamweavert is lecserélheted bármilyen legálisan ingyenes kódszerkesztők valamelyikére:

* Notepad++

* PsPad

* Komodo Edit

* atom.io

* Sublime Text

satöbbi...

2015. nov. 1. 10:41
 8/10 A kérdező kommentje:
A dreamweaver eredeti, a bátyám tanul külföldön főiskolán webporgamozást, én még csak 13 éves vagyok, de nagyon érdekel a weblapszerkesztés. Szeretnék szerkesztgetni egy párat csak próbaképpen, hogy menne-e ez nekem. Mivel nincs mindenkinek mindenhez érzéke és nem szeretnék belekezdeni olyanba ami később majd problémát okoz ( értek ez alatt olyant, hogy az általam írt kódok hibáinak megfejéséből adódó problémák.
2015. nov. 1. 10:51
 9/10 anonim ***** válasza:
Kezdj el nagyon egyszerű oldalakat minél egyszerűbb designal megolddani. Próbáld minimalizálni a kódot.
2015. nov. 1. 10:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Mutatok egy példát: így nézne ki táblázat használatával:

[link]

minden egyes oldal betöltésekor be kell tölteni az egész navigációs táblázatsort, ami ~884 bájt.

És így nézne ki táblázat nélkül:

[link]

így a navigáció csak ~451 bájt..

Ehhez tartozik egy stíluslap:

[link]

amit a böngészőnek csak egyszer kell lekérnie a szerverről (a többi oldal betöltésekor már a böngésző gyorsítótárából töltheti be), így sávszélességet takarít meg, ami gyorsabb oldalbetöltést, elégedettebb látogatókat eredményez.

Ráadásul a táblázatnál a sok apró kép - például:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

minden egyes lekéréskor a szerver egy-egy fejlécet küld el, ami további sávszélességet pazarol el.

Ha egybefűzöm eggyé - például:

[link]

akkor a böngészőnek csak egyszer kell letöltenie a képet, így más oldalaknál a böngésző gyorsítótárából gyorsan betöltheti azt - további sávszélesség takarítható meg.

2015. nov. 1. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!