Mért nézi le mindenki itt a cms rendszereket?
ilyen pozitív választ vártam csak mert sokan mondták nekem azt hogy az nem igazi weblap csak ha notepad ++ba írod
meg hogy azért nem lehet elkérni pénzt mert hogy ahoz midenki ért
CMS -t nem nézem le, a CMS annyit tesz hogy tartalom kezelő rendszer. :-)
WordPress, Joomla és társai, pedig maguk területén egyszerűségéből adódóan még a legjobb is.
DE! Vannak hátrányai is a felhasználó centrikus GUI, és hogy tucatjával tudjanak a modulok, pluginek együtt menni.
Ezért hatalmas méretű, erőforrás igényű, lomha egy ilyen kész ingyenes rendszer...
És még ott azaz apróság is hogy ez a cél támadási felület.
A Hackerek akik feltörnek egy oldalt, saját haszon szerzésre, nem egyesivel nézegetik az oldalt, hanem egy ismert, elterjedt rendszer vesznek célba, és a frissítetlen biztonsági rést keresik. (automatikusan)
Míg egy egyedi CMS lehet kevésbé biztonságos, de mivel nem elterjedt rendszerről beszélünk nem fogják egyesével kísérletezni a feltörését.
(persze alap dolgokra mint SQL injectálás, vagy PHP expolit, azért figyelni kell)
A SEO az külön "szakma" a weblapkészítésen belül.
Lehet hatékonyabb lenne, ha egyre koncentrálnál.
WP -nek a legnagyobb gondja SEO -ban, hogy van igaz egy tucat SEO plugin, de mind egy kalap kaki...
Ha jó SEO -t akarsz csinálni egy oldalnak, szinte el is lehet felejteni az ilyen CMS rendszert.
A legjobban SEO -zhatóak a statikus oldalak, ahol ugyan is a tartalmat is te szerkesztheted meg, és olyan finomságokat is lehet használni mint mikroformátumok, amivel a keresőknek még érthetőbbé, teszi a tartalmat.
Most teljesen egyetértek Tiborral a keresőmarketing és az ingyenes tartalomkezelők tekintetében.
Aki próbált már keresőmarketing szempontból optimalizálni wordpress vagy joomla oldalt, az tudja, hogy mennyire szélmalomharc a dolog.
Egyébként visszatérve az eredeti kérdéshez, én nem nézem le a cms rendszereket, még az ingyenes rendszereket sem. Sőt, még ajánlani is szoktam időnként a wordpresst. Ugyanakkor mindennek megvan a helye. Üzleti weboldalnak semmiképpen nem ajánlom az ilyen ingyenes rendszereket, és nemcsak a keresőmarketing nehézkessége, vagy a sebezhetőségeik miatt, de egy egyedi oldalhoz képest nagyon korlátozottak a design és backend lehetőségei ezeknek a rendszereknek. Ha mégis megpróbáljuk egyedi pluginokkal feljavítani a rendszert, vagy a core modulokba belenyúlva biztonságossá és átláthatóvá tenni, az majdnem annyi idő, mintha egy mvc keretrendszerrel elkészített egyedi honlapot írnánk meg.
Nem üzleti tevékenységre, hobbinak, játszani ezek a rendszerek pont jók, de ennyi. Komoly munkához nem valók.
Ahogyan egy komoly étteremben sem mirelittből, leveskockából és konzervből sütik/főzik a fogásokat.
akor mért van az hogy az üzleti weblapok nagy része azzal fut én csak azért gondoltam cms rendszere hogy az ügyfél tudja nélkülem is használni
és én a yoast seo plugin nagyon szeretem kiírja mi kell neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!