Szerintetek mibe érdemes belekezdeni?
Arra gondoltam, hogy egy apróhirdetéses oldalt üzeneltetnék. Érdemes belevágni ebbe belevágni?
Mennyi pénzbe kerül egy olyan részletes oldal elkészíttetése, mint az ebay?
Én igazából nem a magyar piacra dobnám az oldalt, hanem külfödre.
Szerbiában élek, itt van 1 nagy oldal, és egy két kisebb. Olyat szeretnék, ahol van licitálás és fix áras lehetőség is.
Elsőre felejtsd el a részletességet.
Kezd egy egyszerű oldallal, és jó marketinggel.
(Bármit megesznek, jó marketinggel)
Ha felfut az oldal, akkor szolgáltatásokból, reklámokból jöhet bevétel,
és ezt vissza forgatva fejlesztheted részeltesre...
Ok, értem.
Bár a mostani, ami a legfelkapotabb már hosszú évek óta: [link] elég részletes, én úgy gondoltam, reklámmal és olyan funkciókkal tudok embereket elcsábítani, amik a kupujemprodajemon nincsenek, pl a licitálós lehetőség.
Akkor egy egyszerűbb, mint pl a jófogás weboldal, mennyibe kerül?
Több 10 milliókról beszélünk forintban.
Az meg nem úgy megy, hogy valaki eladja a megunt weboldalát...
Ezek dinamikus oldalak egyéni igényekre szabott fejlesztésekkel, folyamatos karbantartással.
Bele lehet vágni, ha megvan a tőke a fejlesztésre (és a karbantartásra is), de ha azt akarod, hogy működjön is, akkor egyrészt marketingre mégegyszer ennyi pénz kell legalább, illetve hozzá kell adni valami újat is, ami a konkurenciánál nincs meg.
Az olx tök jó volt, teljesen emberbarát, nem azért veszített, mert a jófogás jobb lett volna, inkább csak több pénze volt a másiknak.
Simán lehet működésben jobbat mutatni, de itt a folyamatos többtízmilliós pénzszórások a reklámokra döntik el, hogy él-e hal-e, jár-e rajta ember vagy nem...
Esélytelen!
Apróhírdetésekre: KupujemProdajem
Licitre: Limundo
Fix áras hírdetésekre: Kupindo
Ahhoz, hogy ezeket lekörözd vagy csoda, vagy rengeteg pénz szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!