Adatbázis tervezés?
Egy IMDB-hez hasonló oldalt csinálok, és a kérdés annyi lenne az adatbázis tervezésnél, hogy hogyan lenne célszerű azt megtervezni a filmekre a felhasználóktól érkező értékeléseket?
Gondoltam ilyesmire (nem tudom, hogy ez mennyire valid megoldás):
Az ÉRTÉKELÉS egyed állhat teljesen külön a többitől, vagy a FILM és FELHASZNÁLÓ egyeddel össze kell így kötni?
Esetleg van ennél egyszerűbb/ésszerűbb megoldás?
Ezáltal egy ÉRTÉKELÉS egyedbeli sor egyértelműen meghatározza azt, hogy melyik felhasználó melyik filmre milyen értékelést adott.
Vagy ennél lehet ezt egyszerűbben megcsinálni?
Ez így teljesen jó, én is így csinálnám.
(OFF: Paint helyett javasolnék kifinomultabb eszközöket, pl. LucidChart vagy MySQL Workbench.)
Én inkább az alábbi felállást javasolnám:
tehát az Ertekelesek tábla idFilm mezője hivatkozik a Filmek tábla idFilm mezőjére; illetve az Ertekelesek tábla idFelhasznalo mezője hivatkozik az Felhasznalok tábla idFelhasznalo mezőjére.
"Fogalmi szinten az EMAIL egyedi azonosító, felesleges másik, mesterséges azonosítót felvenni. "
Viszont gyakorlati szinten érdemes, mert semelyik felhasználó nem szeretne spamet kapni másoktól, viszont a regisztráció megerősítéséhez/jelszóvisszaállításhoz szükséges. ;)
Sajnos nem magyaráztad meg, hogy a spam és a regisztráció megerősítésének/jelszó visszaállításának "valós problémája" miatt miért nem helyes az EMAIL azonosító jelölt azonosítóként való alkalmazása, és miért vegyen fel mesterséges azonosítót.
Egyébként a FELHASZNALONEV-ről sem hangzott el előzőleg, de ez csak akkor egyedi, ha a rendszer tervezője kiköti, hogy a rendszerben egyedinek kell lennie. Ha egyedi, akkor két azonosító jelölt van, EMAIL és FELHASZNALONEV, és FELHASZNALONEV is választható azonosítónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!