Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Melyik programmal tudnám...

Melyik programmal tudnám tesztelni különböző böngészőkben a weboldalamat localhoston?

Figyelt kérdés
Tudnátok nekem olyan programokat írni, amelyekben tudnám tesztelni a weboldalamat? Például ie7-en stb. Köszi előre is!

2015. okt. 4. 11:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A böngészőkkel kell tesztelni, ie7re felesleges optmalizálni
2015. okt. 4. 11:19
 2/12 anonim ***** válasza:
há mondjuk úgy hogy letöltöd az ie7-et de aki ie7 el akar felmenni az ne akarjon inkább..
2015. okt. 4. 11:19
 3/12 A kérdező kommentje:
Próbáltam letölteni, de azt írja nem kompatibilis és már megvan egy frissebb verzió.
2015. okt. 4. 11:33
 4/12 anonim ***** válasza:
igen, amíg fent van a gépeden az ie frissebb verziója, nem telepithetsz rá régit, ez minden programnál így müködik. Amúgy meg ie7en már senki se böngészik, szóval hagyd a csába, aki meg igen az valószínűleg úgy se lesz az oldalad célközönsége.;d
2015. okt. 4. 12:20
 5/12 A kérdező kommentje:
Akkor meddig érdemes vissza menni ie|firefox|opera mellett? :D
2015. okt. 4. 12:41
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
valahol láttam programot amivel be lehet állítani a böngésző verziószámát és úgy tesztelni, de ha megkínoznának sem tudnám hogy melyik volt az.
2015. okt. 4. 13:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

ah tényleg, az utolsónak igaza van, el is felejtettem, viszont nem tudom mennyire fog működni mert sose próbáltam.

Szóval ienél van kompatibilitási nézet beállitása lehetőség.

ie<eszközök<kompatibilitási nézet beállitása

és itt beírod az oldaladat.

2015. okt. 4. 13:40
 8/12 Drone007 ***** válasza:

Az egyik megoldás, hogy az IE-ben megnyitod a fejlesztői konzolt (F12) és az Emuláció fülön beállítod a Dokumentum üzemmódnál a kívánt IE verziót.

Sajnos ez nem mindig adja ugyanazt az eredményt, amit egy valódi régi IE böngésző.

A másik megoldás, hogy feltelepítesz egy VirtualBox-ot, arra telepítesz pl egy Xp-t és annak a böngészőjében teszteled az oldalt.

[link]

Arra azért figyelj, hogy ez egy teljesen külön gép lesz, így az oldaladat is át kell vinned rá, vagy valamilyen formában megosztanod, hogy azon is tesztelhesd.

IE-nál ma már a nyolcas verzió alá nem szokás menni, de még a 8-ast is csak fanatikus programozók tesztelik kompatibilitásra.

2015. okt. 5. 06:28
 9/12 anonim ***** válasza:
2015. okt. 5. 15:03
 10/12 coopper ***** válasza:

Szia.

Letöltöd a Xampp-ot : [link] , telpited, aztán elinditod a Xamp Control progit, majd abban elinditod az Apache-t.

Amikor fut az Apache, akkor a Xamp telepitési mappájában (alpértelmezetten C:\XAMPP) lévő "htdocs" máppába másolt "honlap" (tehát azon fájlok összesége, illetve mappák szerkezete ami a honlapon is fent van) elérhető bármely böngészőből a következő módon (az adott böngésző cimsorába kell irni a következőket) :

http:\\127.0.0.1\Index.html vagy

http:\\localhost\index.html

Igy tudod különféle böngészőkön (ami fel van telepitve a gépeden) és küfönféle felbontáson (amit beállitasz megadnak, és amit bir a monitorod és a videókártáyd) tesztelni a honlapodat.

Sok sikert.

üdv.

2015. okt. 5. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!