Javascript hogy van sorrendileg?
var a = prompt("Adj meg egy számot");
if(isFinite(a)){
if(Math.floor(a)==a){
if(a%2==0){
document.write("A szám páros");
}else{
document.write("A szám páratlan");
}
}else{
document.write("nem lehet páros v páratlan");
}
}else{
document.write("Nem szám ");
}
Na most az én logikám alapján a document.write("Nem szám "); nak középe kell lennie, és a document.write("nem lehet páros v páratlan"); nak pedig legalul. viszont ez nem így van. ha felcserélem a két ifet akkor nem történik semmi változás, de ha a két elset cserélem fel akkor már nem működik jól. nem értem miért.
meg ha már vki tud válaszolni akkor ezt is megmagyarázhatná:
if(Math.floor(a)==a){
if(a%2==0){
az egyiknél az egyenlőség jel a zárójelen belül van, a másik meg nincs. még is miért?
köszönöm előre is a segitséget.
"
if(Math.floor(a)==a){
if(a%2==0){
az egyiknél az egyenlőség jel a zárójelen belül van, a másik meg nincs. még is miért?
"
Math.floor(a) egy függvényhívás. A függvényhíváskor a függvények paramétereit zárójelben adjuk meg.
document.write-ot nem szereti a jsfiddle, itt van a tied átírva:
Kijavítottam az egyik szöveget mert hülyeség volt, valamint rendesen tagolva van. Semmi baj az ellenőrzésekkel, először megnézed, hogy egyáltalán szám-e, ha igen, akkor olyan formátumú-e mint ami neked kell (nem-e tört), ha igen, akkor megmondod, hogy pozitív vagy negatív (ez a várt végeredmény).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!