Melyik a számotokra legjobb PHP5, CSS3, HTML5, Javascript, JQuery, Ajax, MYSQL fejlesztői környezet 2015-ben?
- [NetBeans]-t javaslok én is. Kell hozzá egy *JRE, hogy egyáltalán elinduljon. (Ami kell neked: JavaScript, PHP, HTML, CSS)
- Linux operációs rendszer, ha ingyenesség és legális tartalom érdekel. Vagy vedd meg a Windows-t. De vannak illegális alternatívák is. :)
- MySQL vagy MariaDB használatára van ilyen program: [MySQL Workbench]. Ingyenesen letölthető regisztráció nélkül is, a 2 nagy gomb alatt, kis betűkkel. :)
Maga a webszerver üzemeltetésére rengeteg lehetőség van.
1) veszel domain-t és tárhelyet (ez a legdrágább)
2) valami free hosting, bár korlátozott a beállítási hozzáférhetőség
3) XAMPP (Linuxon LAMPP-nak hívják, Windowson WAMPP). Ez tartalmaz mindent ami kell neked. PHP szerer, Apache szerver, MySQL server, Perl fordító.
4) Csinálsz egy virtuális gépet és feltelepítesz rá, egy LinuxSzerver-t. (Linux szerverek esetén, nincs grafikus felület) Majd csomagkezelőből (ha install nem tartalmazza) feltelepíted a neked tetsző szerver elemeket. !!!LINUX TUDÁS NÉLKÜLÖZHETETLEN!!! Bár ezzel szimulálhatsz egy VPS-t. Magyarul olyan, mint lenne egy saját szerver géped, amit FTP/HTTP/SSH-n keresztül érsz el.
Virtualizációra VMware-t ajánlok.
VMware Player - ingyenes, bár nem okos
VMware Workstation - fizetős, és sokkalta okosabb (*snapshot-t is tud.) (ncore-ról letölthető)
----------
JRE - Java Runtime Environment
JDK - Java DEveloper Kit (Ez is tartalmazza a JRE-t)
VPS - Virtual Private Server
WMware snapshot funkció:
Virtuális winchesterről készít egy másolatot helyfoglalás nélkül, majd az utána történő változásokat, külön jegyzi, és akár erről is lehet másolatot készíteni. A lényege, hogy vissza lehet pörgetni a winchester "idejét" régebbi pontra, és meg nem történté tenni, a snapshot mentés utáni eseményeket.
Nem.
-JQuery nem keretrendszer, hanem egy függvénykönyvtár.
-AJAX - Asynchronous JavaScript and XML, lényegében JavaScript az is.
-AngularJS nah az egy keretrendszer
VMware Player ingyenes
VirtualBox-al megszívtam. Több gépet eszik alapjáraton, mint WMware.
VMware Workstation-t meg ncore-ról vagy piratebay-ről lehúzható.
Mondjuk én Ubuntu-n futtatok VMware-t Debian virtualizációval. :3
PHP DESIGNER-t használtam ,tetszik benne ,hogy mutatja a változókat külön. Aptana Studio-t is próbáltam ,de nem az igazi számomra. A Netbeans tetszik , csak kellene egy olyan funkció benne ,mint amit kiemeltem a PHPDESIGNER-el kapcsolatban.(változók külön kijelzése) Xampp-ot használom , nekem egyenlőre megfelel.
Köszönöm a válaszokat, a többi tippet, ajánlást is ki fogom próbálni, hátha megtetszik valamelyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!