Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Üdv! Hogyan készíthetek...

Üdv! Hogyan készíthetek weblapot? (lent. )

Figyelt kérdés
a nővérem szeretne egy weblapot magának és én megígértem neki hogy megpróbálok csinálni egy weblapot... varrni tanul és szeretne egy ilyen vállalkozást indítani hogy lehessen rendelni... De ha lehet ingyen és ne csak ilyen pár hónapig van ingyen aztán fizess érte... ha van egy rendes videó erről akkor az is jó lesz! :D csak én nem találtam egy normálisat se...

2015. aug. 27. 20:22
 1/10 anonim ***** válasza:
000webhost elég jó és ingyenes.
2015. aug. 27. 20:45
 2/10 anonim ***** válasza:
16%

Nem fogsz találni olyan honlapot, ami teljesen ingyenes. Például lehet, hogy csak bizonyos méretig enged feltölteni fájlokat...

Ha egy kicsit jártas vagy a html-ben, akkor egy webszervert ajánlanék: Ha van fölösleges pénzed, akkor össze lehet dobni 50000Ft alatt egy webszervert:

1. Saját gépedre: nem ajánlom, mert a gép sokat fogyasz és gondolom napi 24 órában menne.(Ha van géped ez a legolcsóbb rövidtávra, de megterhelné a villanyszámlát!)

2. Raspberry Pi: kicsi számítógép, amit magad állítgathatsz, így webserverre, ftp, ssh... jó. (Hosszú távra ezt ajánlanám nem fogyaszt sokat 1-3W ellenben a min 200W géppel)

Persze mindegyikhez kell egy kis hálózatos jártasság. Különben ingyen nagyon sok html sablon letölthető, így csak a tatalommal kell foglalkoznod!

2015. aug. 27. 20:59
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D
2015. aug. 27. 21:21
 4/10 Drone007 ***** válasza:

Otthoni lakossági internetre kötött webszervert nem ajánlok, ha valóban vállalkozáshoz kell a honlap.

1. kicsi a sávszélesség, pár látogató után leterhelt lesz a szerver

2. vagy fix IP cím kell, vagy valamilyen dyndns/no-ip megoldáson keresztül kell megoldani a domain állandó elérhetőségét

3. ha saját domain név kell (www.enoldalam.hu és nem pl. enoldalam.dyndns.org), az mindenképpen pénzbe kerül, éves díja van

4. saját szerver fenntartásához kell némi szakmai tudás a szerverüzemeltetés terén

A nővérednek azt is ígérhetted volna, hogy veszel neki autót. Az ingyenes megoldás meg kb olyan, mintha autó helyett adnál neki egy fabiciklit.

Egy vállalkozás honlapjának kell egy saját domain, megbízható tárhellyel, amit szakemberek tartanak karban, no és egy jól kinéző honlap. Ez utóbbit ingyen is összerakhatod egy ingyenes cms (pl wordpress vagy joomla) segítségével, vagy saját erőből html és css tudással pár oldalból álló statikus weboldalként. Az előző kettő pénzbe kerül, de vannak jó és olcsó megoldások is, havi 600 Ft körül simán lehet találni kisebb tárhelycsomagot, amihez még domain nevet is adnak.

pl: [link] inimini csomagot ajánlom

2015. aug. 28. 07:52
 5/10 SimkoL ***** válasza:
Off: Drone007 a linkelt oldal kisütötte a szemem, remélem nem te csináltad :) Én nem tudom, most mi a trendi, de nekem ez baromi ronda.
2015. aug. 28. 08:36
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! De akkor egy blog elég lenne ehez?
2015. aug. 28. 12:47
 7/10 Drone007 ***** válasza:

Szerintem egy wordpress elég lenne a nővérednek, persze normális szerverrel, domain névvel, megfelelő témával és egy kis ügyes beállítással.

SimkoL: isten őrizz, ilyet nem adnék ki a kezemből :) de hát mit tegyünk, ez a megrendelési oldaluk :)

A trendet kicsit túllőtték, de sajnos erre tart a világ.

2015. aug. 29. 08:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a válaszod!
2015. aug. 29. 11:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Hello, ha érdekel nem ingyen, de olcsón weblap, privátot írj!
2015. aug. 29. 20:06
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! De ez nem saját pénzből fog menni és nem nagyon elérhető manapság a nővérem... De tényleg köszönöm szépen! :D Amint lebeszéltük írok! :D
2015. aug. 29. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!