Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Két számlálót hogyan lehetne...

Két számlálót hogyan lehetne csinálni?

Figyelt kérdés

Ezt úgy értem, hogy például elfelezen függőlegesen az oldalt. a jobb és bal oldalon van középre igazítva egy szám, és a szám alatt 1-1 gomb. Ha valaki megnyomja a bal oldali gombot, akkor a felette lévő szám megnövekszik egyel, és ha frissíti az oldalt, akkor az a szám nem változik.

tehát:

a szám: 1

megnyomja valaki a gombot alatta

a szám: 2

nyom az oldalnak egy frissítést (F5, stb)

és a szám még mindig: 2

Tehát, hogy akkor valahova az oldalnak le kellene mentenie hogy eddig hányan nyomták meg a gombot. Ez nagyjából hogy nézne ki? remélem értitek.. nekem csak a számlálóra van szükségem, a többit meg tudom oldani. :) válaszokat köszi előre!

2015. aug. 9. 13:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Pár kèrdésem azért volna.

A jobb oldali gomb és számáló mit csinál?

Ha neked csak a szàmlàlò kell és a többit meg tudod oldani, akkor pontosan mit fogsz csinálni? Mivel az egèsz oldal csak egy számláló ól áll.

Egy ember csak 2-szer nyomhatja meg?

2015. aug. 9. 13:15
 2/13 anonim ***** válasza:

Pár kèrdésem azért volna.

A jobb oldali gomb és számáló mit csinál?

Ha neked csak a szàmlàlò kell és a többit meg tudod oldani, akkor pontosan mit fogsz csinálni? Mivel az egèsz oldal csak egy számláló ól áll.

Egy ember csak 1-szer nyomhatja meg?

2015. aug. 9. 13:15
 3/13 anonim ***** válasza:
A számot eltárolhatod SESSION-ben (szerveroldal), vagy COOKIE-ban (kliensoldal).
2015. aug. 9. 13:18
 4/13 anonim ***** válasza:

#3 vagyok

Szerveroldalon persze vannak még lehetőségek (pl. fájl, adatbázis - csak a júzer azonosítást meg kell oldanod).

2015. aug. 9. 13:19
 5/13 A kérdező kommentje:
.. van az oldal jobb és bal oldalán egy-egy szám, és azalatt egy-egy gomb. ha valaki megnyomja a jobb oldali gombot, akkor a jobb oldali szám egyel (azaz 1-el) növekszik, és azt a számot a rendszer megjegyzi. (mint pl facebookon a like gomb. )
2015. aug. 9. 13:19
 6/13 A kérdező kommentje:
3# rendben, de azt pl hogyan csináljam? :D
2015. aug. 9. 13:20
 7/13 anonim ***** válasza:

Akkor a bal oldali gomb mit csinál?

Több járható út van, az egyik ha elmondod hogy mire kell.

A másik, ha átnézed a php-t, űrlapokat, adatbázist, $_SESSION változókat, és kiválasztod a megfelelő módszert.

2015. aug. 9. 13:33
 8/13 A kérdező kommentje:

....... oké úgy látom.. jó. :D

szóval..

a BAL oldali gomb megnöveli EGYEL a BAL oldali SZÁMOT.

a JOBB oldali gomb megnöveli EGYEL a JOBB oldali SZÁMOT.

Egy egyszerű kis dolog, és lebonyolítják.. ennyi. ha így nem tudtad megérteni, sajnálom. annyi, hogy a felette lévő számot megnövelje egyel, ha rányomnak. mind a kettő gomb. a jobb oldali a jobb oldalit, a bal a bal oldalit. ennyi.

2015. aug. 9. 13:37
 9/13 A kérdező kommentje:

vagy még hülyébben:

KÉRDÉS: Szalámi vagy?

válaszok:

BAL OLDALON: Igen (0)

JOBB OLDALON: Nem (0)

megnyomod pl az IGENT-t, és az IGEN-hez hozzá ad +1-et.

2015. aug. 9. 13:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Akkor ha jól értem, a második lehetőséget választottad.

Esetleg csapj hozzá egy filekezelést, hátha nem kell adatbázis.

Sok sikert.

2015. aug. 9. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!