Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Feltöltött fájlokat hogyan...

Feltöltött fájlokat hogyan tudnék külsőleg elérhetetlenné tenni?

Figyelt kérdés

https nélkül, és akár htaccess nélkül (azzal működik ugyan, de ha az sem lenne is jó lenne ha nem lehetne elérni a fájlokat közvetlen)?

Pl. a jófogás és az olx anno hogy oldotta meg hogy az erzékeny adatokat tartalmazó fájlok közvetlen url-t beírva nem elérhetőek?

Máshogy nem tudom elképzelni a fájlfeltöltést csak ha rendesen feltöltöm a fájlt, ennek viszont lesz egy url-e, amivel hozzá lehet férni, le lehet tölteni.

Gondoltam arra is hogy a fájl tartalmát / fread() / adatbázisba menteni, és aztán ha letöltésre kerül akkor írni egy tmp fájlba, de ez is hülye ötlet mert rengeteg helyet foglalna, lassú és karakterkódolási ütközés is lehet.

2015. júl. 18. 15:46
 1/2 A kérdező kommentje:
Na közben kilogikáztam egy működő módszert, jó lesz így.
2015. júl. 18. 16:25
 2/2 anonim ***** válasza:

Esetleg le is írhatod, hogyan oldottad meg, hogy másoknak segíts vele.

Amúgy én simán átnevezném, és letiltanám a mappa listázást.

2015. júl. 18. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!