Weboldalhoz ikonok?

Figyelt kérdés
Weboldalhoz hogyan tudnék ikonokat készíteni? Főleg átlátszó háttérrel, nem a faviconra gondolok, hanem pl. email ikon, beállítások ikon stb. Jelenleg amim van: html, css, php ismeretem. Javascriptet és Jquery-t a php teljes tapasztalata utánra tervezem ezért nincs még javascript illetve jquery ismeretem. És még van egy szomorú Bamboo vagy milyen digitális rajztáblám, ettől függetlenül grafikához fingom sincs :D Köszi a segítséget!

2015. júl. 14. 15:09
 1/3 |Orfeusz| ***** válasza:
Sima bitmap (png) és vektorgrafikus rajzokról van szó. Bármilyen erre készült programmal belecsaphatsz. De ha én készítenék weblapot, tuti meggondolnám a Font Awesome használatát. Széles körben elterjedt, modern, nagyon széles palettája van és CC licensz alatt hozzáférhető és felhasználható.
2015. júl. 14. 15:48
 2/3 Drone007 ***** válasza:

Az ilyesmire ma már szinte kizárólag ikon-fontokat használnak. Nagyon sokféle elérhető, és rengetek ingyenes mint pl a FontAwesome is. A google nemrég jött kia material design-hez tartozó ikonkészletével (szintén ingyenes). Én is most tervezem az arra való áttérést.

[link]

De az IcoMoon is sok ikont kínál, ráadásul össze is válogathatod a neked tetsző ikonokat, és képi vagy font formátumban le is töltheted:

[link]

Ha egy kicsit jártas vagy a vektorgrafikus szerkesztésben, akkor saját ikonokkal is bővítheted az ikonkészleteket, időnként én is ezt csinálom. Kell hozzá egy vektoros szerkesztő, és egy font szerkesztő progi, ami képes vektoros adatokat fogadni vagy importálni. Én Adobe Illustratort vagy Corel Draw programot és Font Creator-t használok. A betűkészletek konvertálásához ttf-ből woff, woff2, eot formátumokba szintén van ingyenes megoldás:

[link]

2015. júl. 14. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:

+1 az ikon-fontoknak. Még engedelmeddel egy linkkel megtámogatlak. Ha nem megy css-ben a gomb tervezés, akkor itt tudsz grafikus felületen gombot tervezni és a végén kidobja neked a stílust.

[link]

2015. júl. 15. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!