Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mi lehet a baj a php-ben?

Mi lehet a baj a php-ben?

Figyelt kérdés

Az volna a gond hogy leírtam egy php kódot(Kezdő vagyok) és amikor rányomok a küldés gombra ezt írja ki: "Parse error: syntax error, unexpected ';' in /contact.php on line 12"

Én nem tudom mi a gond a 12 sorban...Egy jó php-s embert szeretnék megkérni elemezze nekem.

Köszönöm...

A php kód

1 <?php

2 $myemail = 'mmcbeforplayers@atw.hu';

3 if(empty($_POST['felhasznev']) ||

4 empty($_POST['jelszo']) ||

5 empty($_POST['bemennyiseg']))

6

7 $felhasznev = $_POST['felhasznev'];

8 $jelszo = $_POST['jelszo'];

9 $bemennyiseg = $_POST['bemennyiseg'];

10

11 (

12 $to = '$myemail ';

13 $email_subject = "bét kért: $felhasznev";

14 $email_body = "You have received a new message. ".

15 " Here are the details:\n karinév: $felhasznev 16 \n ".

17 "jelszo: $jelszo\n bemennyiseg \n $bemennyiseg";

$headers = "From: $myemail\n";

$headers .= "Reply-To: $jelszo";

mail($to,$email_subject,$email_body,$headers);

)

?>

2015. júl. 3. 15:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát mondjuk így kapásból: mi az az árválkodó zárójel ott a 11. sorban?
2015. júl. 3. 15:28
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Több helyre nem írtál ;-t
2015. júl. 3. 15:28
 3/6 anonim ***** válasza:

Meg az if-nek nem adtál kapcsosokat. Persze, nem kötelező; csak ha több utasítást szeretnél végrehajtani.

+ Van egy olyan sejtésem, hogy a '$myemail'-be nem fog behelyettesíteni, csak ha " jelek közé írod, de már rég PHP-ztem.

2015. júl. 3. 15:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A hibaüzenet a 12. sorra szól, azt megnézve elég szépen látszik, hogy a 11. sorban meg van nyitva egy zárójel, amit nem tudok értelmezni, és ahogy látod, a PHP értelmező sem :D Az egy dolog, hogy később le is zárod, de attól még WTF.

A 15-16. sor érdekesen néz ki, ott valami nem stimmel több szempontból sem, de talán csak bemásolási hiba. Azt már meg sem merem kérdezni, itt miért ért véget a számozás.

A ; karakterekkel alapvetően nincs gond, mert nem feltétlenül a sor végére kell tenni, hanem egy utasítás után, az meg mehet több sorba. Viszont ott az empty-s if részt nem értem... Az if így a 7. sorra vonatkozik, ami abszolút logikátlan. Mintha valami kimaradt volna.

A '$myemail ' nem fog értelmesen működni, nem lesz behelyettesítve, de hibát nem fog rá dobni, mivel nem hiba. Mondjuk nem is értem, miért kell még egy változót létrehozni ennek, miért nem használod a mail argumentumaként: mail($myemail, ...

Azt sem teljesen értem, miért kell minden $_POST-ban kapott értéknek külön változót létrehozni, azokat is be lehet írni közvetlenül. Ez sem okoz hibát, csak felesleges...

Ez meg valami vicc? "Reply-To: $jelszo" Eleve nem túl elegáns dolog e-mailben jelszót küldeni. Viszont miért a "válasz ennek" fejlécbe írod ezt be? Ez megint csak egy jó nagy WTF. Azt sem teljesen értem, miért ugyanaz a feladó, mint a címzett. Aki kapja ezt az emailt, azt fogja látni, hogy ő küldte saját magának. Végül is lehet ilyet csinálni, csak én nem így csinálnám.

2015. júl. 3. 22:47
 5/6 anonim ***** válasza:
OK, azt már kezdem érteni, miért ugyanaz a feladó, mint a címzett, ahogy látom, ez neked küld értesítést új felhasználókról, vagy valami ilyesmi. Bár ilyen esetben meg még inkább durva a jelszót elküldeni.
2015. júl. 3. 22:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Azóta megoldógott, mert kicsit többet tanultam :) Azért köszi a válaszokat :)
2015. dec. 24. 15:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!