Mi lehet a baj a php-ben?
Az volna a gond hogy leírtam egy php kódot(Kezdő vagyok) és amikor rányomok a küldés gombra ezt írja ki: "Parse error: syntax error, unexpected ';' in /contact.php on line 12"
Én nem tudom mi a gond a 12 sorban...Egy jó php-s embert szeretnék megkérni elemezze nekem.
Köszönöm...
A php kód
1 <?php
2 $myemail = 'mmcbeforplayers@atw.hu';
3 if(empty($_POST['felhasznev']) ||
4 empty($_POST['jelszo']) ||
5 empty($_POST['bemennyiseg']))
6
7 $felhasznev = $_POST['felhasznev'];
8 $jelszo = $_POST['jelszo'];
9 $bemennyiseg = $_POST['bemennyiseg'];
10
11 (
12 $to = '$myemail ';
13 $email_subject = "bét kért: $felhasznev";
14 $email_body = "You have received a new message. ".
15 " Here are the details:\n karinév: $felhasznev 16 \n ".
17 "jelszo: $jelszo\n bemennyiseg \n $bemennyiseg";
$headers = "From: $myemail\n";
$headers .= "Reply-To: $jelszo";
mail($to,$email_subject,$email_body,$headers);
)
?>
Meg az if-nek nem adtál kapcsosokat. Persze, nem kötelező; csak ha több utasítást szeretnél végrehajtani.
+ Van egy olyan sejtésem, hogy a '$myemail'-be nem fog behelyettesíteni, csak ha " jelek közé írod, de már rég PHP-ztem.
A hibaüzenet a 12. sorra szól, azt megnézve elég szépen látszik, hogy a 11. sorban meg van nyitva egy zárójel, amit nem tudok értelmezni, és ahogy látod, a PHP értelmező sem :D Az egy dolog, hogy később le is zárod, de attól még WTF.
A 15-16. sor érdekesen néz ki, ott valami nem stimmel több szempontból sem, de talán csak bemásolási hiba. Azt már meg sem merem kérdezni, itt miért ért véget a számozás.
A ; karakterekkel alapvetően nincs gond, mert nem feltétlenül a sor végére kell tenni, hanem egy utasítás után, az meg mehet több sorba. Viszont ott az empty-s if részt nem értem... Az if így a 7. sorra vonatkozik, ami abszolút logikátlan. Mintha valami kimaradt volna.
A '$myemail ' nem fog értelmesen működni, nem lesz behelyettesítve, de hibát nem fog rá dobni, mivel nem hiba. Mondjuk nem is értem, miért kell még egy változót létrehozni ennek, miért nem használod a mail argumentumaként: mail($myemail, ...
Azt sem teljesen értem, miért kell minden $_POST-ban kapott értéknek külön változót létrehozni, azokat is be lehet írni közvetlenül. Ez sem okoz hibát, csak felesleges...
Ez meg valami vicc? "Reply-To: $jelszo" Eleve nem túl elegáns dolog e-mailben jelszót küldeni. Viszont miért a "válasz ennek" fejlécbe írod ezt be? Ez megint csak egy jó nagy WTF. Azt sem teljesen értem, miért ugyanaz a feladó, mint a címzett. Aki kapja ezt az emailt, azt fogja látni, hogy ő küldte saját magának. Végül is lehet ilyet csinálni, csak én nem így csinálnám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!