Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Weboldal template készítés?

Weboldal template készítés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Hogyan a legegyszerűbb/legjobb az, hogy a weboldalamat egyszerűen szerkeszthessem?

Pl. van 10 lap, aminek ugyanaz a szerkezete, de nem szeretném egyesével mindet szerkesztése esetleges szerkezetátalakításnál.

2015. júl. 1. 20:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Statikus lapnál, REWUEST URI alpaján megfelelő tartalmat beincludolni.

Fontos hogy ellenőrizd az URL -t ne lehessen manipulálni...

De legjobb ha dinamikus weboldalt készítesz, ahol adatbázisban tárolod az URL + oldal tartalmat, és onnan kéred le, és van egy kényelmes felület ahol a szöveget WYSIWYG szerkesztővel tudod megírni.

Ez kicsit már komolyabb ha nem egy nagy rendszert szeretnél használni, amit meg is kell tanulni rendesen kezelni.

2015. júl. 1. 21:36
 2/13 A kérdező kommentje:

Jó megoldás az, hogyha úgy oldom meg a templatezést, hogy 1 darab php fájlt lesz, amiben van a keret, abba includeolom a menüt, headert stb, és lekérdezem a $_GET['page']-t, és az annak megfelelő contentet includeolom?

Szerintem ez kivitelezhető, bár nem tudom, hogy mennyire jó ötlet.

Nem fog hülyén kinézni pl egy olyan url, hogy index.php?page=location&x=30&y=15

?

2015. júl. 2. 01:50
 3/13 anonim ***** válasza:

Ezért írtam a REWUEST URI -t, azaz nem GET -ben index után paraméterezve.

Persze ehhez kell egy kis .htaccess is ami index.php -ra irányítja a kérést.

2015. júl. 2. 06:31
 4/13 anonim ***** válasza:

mydomain.tld/oldalam/

.htaccess -ben index.php -ra irányítod rewrite -al.

REWUEST URI: /oldalam/

darabolod / jelenként.

1 -es sorszámú lesz ami kell utána lehetnek más információk.

Ellenőrzöd hogy az érték tartalmaz szöveget, ha nem akkor kezdő lapot hívod meg.

Ha tartalmaz, akkor még megnézed, hogy létezik -e a cél fájl.

Ha létezik, akkor a cél oldalt hívod meg, ha nem akkor egy erorr oldalt, pl. 404

2015. júl. 2. 06:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Tudnátok linkelni egy tutorialt?
2015. júl. 2. 10:14
 6/13 anonim ***** válasza:

Hát ha ehhez leírás kell... :-D

[link]

2015. júl. 2. 10:23
 7/13 A kérdező kommentje:

Oh kezdem érteni.

Szóval az alap megoldás az az, amit én írtam, csak a request uri-val és a htaccess szerkesztésével el lehet rejteni a page=xy részt.

Jól gondolom?

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [NC,L] RewriteRule ^(.*)$ index.php?page=$1

Már csak azt kéne tudnom, hogy ebben a kódban pontosan mi mit jelent. (már tudom, hogy mit csinál, csak szeretném megérteni is)

2015. júl. 2. 10:59
 8/13 A kérdező kommentje:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^.*$ - [NC,L]

RewriteRule ^(.*)$ index.php?page=$1

2015. júl. 2. 10:59
 9/13 anonim ***** válasza:

nagyjából, ez is egy módja :-)

Meg be adhatod szerver változóban, vagy más módon is.

2015. júl. 2. 11:22
 10/13 A kérdező kommentje:
Szerverváltozóba hogyan? Javascriptel kezelem a linkeket, és ha rákattint valaki egyre, akkor beállítja a GLOBAL változó értékét, és újratölti az oldalt, ami már az új global szerint fog betöltődni? Vagy van jobb/egyszerűbb megoldás?
2015. júl. 2. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!