Bele szoktam lesni az oldalak forráskódjába és gyakran tapasztalom, hogy az egész kód 1 db (! ) sorban van vagy hogy teljesen átláthatatlan, miért csinálják így a készítők?
Tévedés, csak számodra átláthatatlan!
A weboldalak többsége dinamikus, tehát a html-t egy szerver oldali szkript generálja. Ott nyilván kommentelve és dokumentálva van minden. (Persze mindenki saját magából indul ki...)
Arra kevesen figyelnek, köztük én sem, hogy a kimenet hogyan fog szerepelni. (php-ban nem elég külön sorba írni, hanem \n -el jelölni is kell, hogy a kimenet külön sorba kerljön)
Erre nem szoktam figyelni, mert minek? HTML-ben ne turkáljon senki! :) Debug-ra pedig ott vannak a böngésző eszközei...
Remélem kimerítő választ adtam.
#2 Na arról meg nem is beszélve! :)
Bár adatforgalomban a sortörés nem sok vizet zavar, de tény, ahol lehet spórolni kell...
köszönöm a válaszokat :) csak azért tartottam érdekesnek mivel sok olyan oldal is van ahol szépen meg van formázva meg dokumentálva user oldalon is
igen valaki nagyon koptatja azt a gombot indokolatlanul, mindenesetre tőlem mentek a zöldek
JavaScriptet amúgy is jobb így "tömöríteni" ill. összezanzásítani (van program, ami megcsinálja). Ha valaki az én kódomat akarja használni, ember legyen a talpán! :-D
Valami mások által is szerethető és szívesen lelopható dolognál (képnézegető, stb) pedig védelmekkel is el lehet látni. A legjobb, ami első ránézésre még működik, ha beilleszti az oldalába :-D had szpjon vele :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!