Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ha írok egy ilyen oldalt...

Ha írok egy ilyen oldalt azzal sértek valamit?

Figyelt kérdés

A jofogas.hu oldalon található alul ez a szöveg: "Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A honlapon elhelyezett szöveges és képi anyagok, arculati és tartalmi elemek (pl. betűtípusok, gombok, linkek, ikonok, szöveg, kép, grafika, logo stb.) felhasználása, másolása, terjesztése, továbbítása - akár részben, vagy egészben - kizárólag a Jófogás.hu előzetes, írásos beleegyezésével lehetséges."

arculat alatt mit értenek? tegyük fel szeretnék írni egy apróhirdető oldalt, ami funkcionalitásban és kinézetben hasonlít a jófogáshoz de saját ill. commercial free ikonokat képeket használva akkor már azzal is szerzői jogot sértek mert hasonlít?

2015. jún. 19. 13:20
 1/10 Tengor ***** válasza:

Majd a jogászok eldöntik, hogy hasonlít-e vagy sem.

Ha szándékosan másolod és itt-ott módosítasz akkor valszeg hamarabb elővesznek, mint ha véletlenül csinálsz valami nagyon hasonlót.

2015. jún. 19. 13:25
 2/10 anonim ***** válasza:

Olvastam annon én is, írtam is nekik, de nem válaszoltak.

Tipikus flaticon -okat használnak, a gombok sima CSS szín, némi átmenettel, lekerekítéssel, border.

Már vagy 6 éve ilyen stílusú gombokat használok.

Csak nagyon kevés tényleg egyedi elem található meg az oldalon, amire nem lehetne rámondani, hogy máshonnan "lopták".

Egyedül aminek köszönheti a sikerét, az a 10~15 milliárd amit a marketingbe áldozott.

2015. jún. 19. 13:38
 3/10 A kérdező kommentje:

Az érdekelne még hogy anno az olx-nek és most a jófogásnak is hogy éri meg fent lenni a neten, abból a pár kiemelésből ami van az oldalon abból nem élnek meg ennyi reklám mellett nem? Ki vagy mi pénzeli őket, hogy megérje fejleszteniük, meg foglalkozni a marketinggel?

Én biztos nem költenék reklámra csak ha tudnám hogy tuti visszajön az ára többszörösen.

2015. jún. 19. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Nyilván befektetők.
2015. jún. 19. 15:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, de mibe fektetnek bele?...
2015. jún. 19. 15:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Egy pár hónapja, amikor az OLX (Apród) meg a Jófogás hatalmas médiaháborúja volt, akkor olvastam egy HVG cikket, amiben azt boncolgatták, hogy ennek az egésznek az az értelme, hogy egyedüliek legyenek a piacon. És onnantól kezdve ők diktálnak, lehet hirdetési díj, magasabb lesz az extrák díja, stb. Majd meglátjuk nemsokára, hogy így monopolhelyzetben mit fognak lépni.
2015. jún. 19. 18:05
 7/10 anonim ***** válasza:

amúgy az apród/olx még tök átlátható, userbarát volt, ez a jófogás meg csak felb*sz.

nem értem miért nem tartották meg mind2t, vagy kukázták inkább a jófogást..

2015. jún. 19. 19:28
 8/10 anonim ***** válasza:
-Azért belehetne dönteni a monopol helyzetét ennek a szutyuk oldalak, és nem is kellene sok $, de aztán úgyis olyan árat kínálnának fel érte amire nem tudnál nemet mondani.
2015. jún. 19. 20:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Ha nem látják veszélyesnek nem veszik meg... akkor egy hirdetooldal se lenne szerintem csak jof.
2015. jún. 19. 20:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Van azért pár hírdető oldal.

[link]

Csak mivel nem nyomják egy időben 10 csatornán a reklámjukat, így nem is annyira ismertek.

2015. jún. 19. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!