Ha írok egy ilyen oldalt azzal sértek valamit?
A jofogas.hu oldalon található alul ez a szöveg: "Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A honlapon elhelyezett szöveges és képi anyagok, arculati és tartalmi elemek (pl. betűtípusok, gombok, linkek, ikonok, szöveg, kép, grafika, logo stb.) felhasználása, másolása, terjesztése, továbbítása - akár részben, vagy egészben - kizárólag a Jófogás.hu előzetes, írásos beleegyezésével lehetséges."
arculat alatt mit értenek? tegyük fel szeretnék írni egy apróhirdető oldalt, ami funkcionalitásban és kinézetben hasonlít a jófogáshoz de saját ill. commercial free ikonokat képeket használva akkor már azzal is szerzői jogot sértek mert hasonlít?
Majd a jogászok eldöntik, hogy hasonlít-e vagy sem.
Ha szándékosan másolod és itt-ott módosítasz akkor valszeg hamarabb elővesznek, mint ha véletlenül csinálsz valami nagyon hasonlót.
Olvastam annon én is, írtam is nekik, de nem válaszoltak.
Tipikus flaticon -okat használnak, a gombok sima CSS szín, némi átmenettel, lekerekítéssel, border.
Már vagy 6 éve ilyen stílusú gombokat használok.
Csak nagyon kevés tényleg egyedi elem található meg az oldalon, amire nem lehetne rámondani, hogy máshonnan "lopták".
Egyedül aminek köszönheti a sikerét, az a 10~15 milliárd amit a marketingbe áldozott.
Az érdekelne még hogy anno az olx-nek és most a jófogásnak is hogy éri meg fent lenni a neten, abból a pár kiemelésből ami van az oldalon abból nem élnek meg ennyi reklám mellett nem? Ki vagy mi pénzeli őket, hogy megérje fejleszteniük, meg foglalkozni a marketinggel?
Én biztos nem költenék reklámra csak ha tudnám hogy tuti visszajön az ára többszörösen.
amúgy az apród/olx még tök átlátható, userbarát volt, ez a jófogás meg csak felb*sz.
nem értem miért nem tartották meg mind2t, vagy kukázták inkább a jófogást..
Van azért pár hírdető oldal.
Csak mivel nem nyomják egy időben 10 csatornán a reklámjukat, így nem is annyira ismertek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!