Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Ezzel mit tudok most kezdeni,...

Ezzel mit tudok most kezdeni, fontos és már 200-as a vérnyomásom?

Figyelt kérdés

Az történt, hogy írtam egy scriptet ami átnevezi normálisra a képeket, valamint csinál egy kis képet, valamint frissíti az adatbázis megfelelő két mezőjét.

Backup-ot nem csináltam, és a kód lefutott, de hogy a fene egye meg, hibába ütközött, mert több fájl neve is hibás volt,

és valamifájlnév.uploads volt .jpg helyett a végén, valamint nem az uploads/valamifájlnév volt megadva, ezért átnevezte menetközben annak a filmnek a nevére a mappát, amelyiknél hibás volt a kép elérési útja. Utána borult az egész, átnevezte az adatbázis mezőit a készített és átnevezett képek nevére, de a képeket magukat nem nevezte át... és most nagy szarban vagyok mert nem tudom visszaállítani, csak félig. Szóval újra kell töltögetni a képeket most a filmekhez vagy egyesével bogarásszam ki az eredeti képet, és társítsam a filmhez manuálisan? Párszáz filmről van szó... [link]

2015. jún. 17. 13:15
 1/10 anonim válasza:
Talan a kepek feltoltesi datumabol es hogy mikor lett egy-egy film felveve az adatbazisba (gondolom csak 2-3 mp kulonbseg lenne a ket datum kozott) osszeparosithatod
2015. jún. 17. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

1) éles rendszeren nem tesztelünk...

2) mindenről kell mentés!

3) hibakezelés? még jó hogy nem banknál dolgozol. egyik helyről levonnád a pénzt és ha hiba miatt nem érkezik meg a másik számlára akkor elveszett az éterbe? mysql: COMMIT,ROLLBACK???

na mindegy, ez eső után köpönyeg. ha a szerveren sincs automatikus mentés akkor szívás van. nem tudom melyik a gyorsabb kikeresni vagy feltölteni, de gyanítom, hogy a feltöltés egyszerűbb. kisebb a hibalehetőség, mert a szkript végzi majd a dolgát (ha már kijavítottad)

2015. jún. 17. 13:23
 3/10 A kérdező kommentje:

Előbb localhoston teszteltem...

a lényeg, hogy valamifajlnev.uploads volt két vagy három helyen is az adatbázisban a borito mező tartalma, onnan kérdeztem le a régi képet, amit át kell nevezni. (előző programozó nagyon faszán megírhatta...) És az én scriptem is az uploads mappát kezelte, és azt hitte valahogy hogy a mappát kell átnevezni, onnantól meghalt a dolog...

2015. jún. 17. 13:27
 4/10 anonim ***** válasza:
(na erre kíváncsi vagyok, hogy miért a mappát nevezte át. pastebin-re rakd fel a kódot és küld át pm-ben)
2015. jún. 17. 13:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Ilyenbe én is beleszaladtam egy teszteléskor. (nekem a tesztkörnyezetben kukázta a cuccom a képekkel (vagy 50 galéria volt benne) teli mappát, de volt mentésem) Ha egy ilyen programnak megadod, hogy az "uploads" mappába dolgozzon és utána megkapja a fájlnevet is, akkor üres fájlnévnél mit csinál? Azt a műveletet, amit a fájllal kéne, csak a mappán. (mert ugye az elérési út stringje ilyenkor "uploads/" lesz) És kész is az instant agyfasz.

Persze más is lehetett az okozó, de ez nekem itt is elég logikusnak tűnik, meg remélem jó kis tanmese volt, hogy erre (is) figyelni kell.

G.

2015. jún. 17. 13:40
 6/10 Drone007 ***** válasza:

Hát ez elég kellemetlen.

[link]

Ha a szerver készít napi mentést, akkor javaslom, próbáld helyreállítani legalább az adatbázist, és arra már írhatsz egy scriptet, ami kikeresi a hibás fájlokat/mappákat és megpróbálhatja helyreállítani.

2015. jún. 17. 19:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Közben írtam egy kódot rá, már "csak" pártíz film maradt árván. Félig manuálisan megoldottam a képeket. Hogy én nekem mindig keresztbetesz az előző programozó hátrahagyott nyomai. Bár mentést valóban készíthettem volna róla... ill. volt egy csak az régebbi. Tanultam ebből is. Köszi a segítségeket.
2015. jún. 17. 21:58
 8/10 Drone007 ***** válasza:

Ahogy mondják: "csak az nem hibázik, aki nem dolgozik"

Én egyszer írtam egy rekurzív mappatörlő eljárást, amivel az első teszt alkalmával sikeresen töröltem a webmappa gyökeréből mindent. Szerencsére nem éles rendszerben, de jó tanulság volt, hogy a végleges hatású eljárásokat először csak emulálni szabad.

2015. jún. 18. 00:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk gyanítom, hogy az előző fejlesztő nem nagyon értett a szakmához. Eleve ha dokumentálva és kommentelve van nem lenne probléma hozzáírni vagy átalakítani. Arról nem is beszélve, hogy egy adott mezőn belül hibás értékek szerepelnek? Ezek alapján érdemes lett volna újraírni az egészet. Ki tudja még milyen hibák (esetleg biztonsági rések) vannak benne?!
2015. jún. 18. 08:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Ezt az oldal már én irtam amit linkeltem, az adatbázisban csak egy-két mezőt hozzáadtam, elvettem, meg módosítottam, a képeket viszont nem piszkáltam és nem is tudtam róla hogy hibás lehet... ja meg ékezetesen, space-el elválasztott képnevek voltak...
2015. jún. 18. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!