Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Weblap tartalom feltöltés...

Weblap tartalom feltöltés hogy történik?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

először is leszögezném, hogy nem értek ehhez, csak érdeklődnék, így elnézést ha bugyuta a kérdés.

Vállalkozásomhoz szeretnék egy honlapot. Az odaig rendben van, hogy keresek egy ezzel foglalkozó céget akik az elképzeléseim szerint megírják, elkészítik a honlapot, bérlek domaint és tárhelyet. Amit nem értek az az hogy én hogyan tudom majd az idők során tartalommal feltölteni?

Mondjuk az éppen aktuális akciókat szeretném rendszeresen megjeleníteni majd például, ezt megtudom tenni, vagy folyamatosan szerződésben kell legyek a céggel és ők fogják feltölteni?

2015. jún. 7. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is nem statikus, hanem dinamikus weboldalt kell készíteni, hogy te tudd szerkeszteni a tartalmát.

Ezt úgy tudod hogy kapsz hozzá egy kezelő felületet.

Ez lehet bonyolúlt, és egyszerű is, attól függően mit használnak.

2015. jún. 7. 21:38
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ
2015. jún. 7. 22:34
 3/4 Drone007 ***** válasza:

Pontosan azért találták ki a "tartalomkezelő rendszer" kifejezést (angolul Content Management System, vagyis CMS), hogy így jelöljék azokat a dinamikus weboldal motorokat, amelyek egy kezelő felületen (adminisztrációs felület, admin oldal...) tartalmi adatokat fogadhatnak, és azokat a weboldal publikus felületein megjelenítik. Ezek html és webfejlesztői tudás nélkül is kezelhetőek.

Persze általában van lehetőség olyan szerződést is kötni egy céggel, hogy bizonyos időközönként (heti/havi) elvégezze a tartalmi feltöltést, vagy karbantartást. Van aki igényli ezt a függést, van aki nem. Ezt szerződéskötéskor tisztázni kell.

2015. jún. 8. 10:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Mint az előttem válaszolók leírták, CMS segítségével tudod ezt megtenni.

Vagy egy előre elkészített CMS-t kapsz, vagy egy saját fejlesztésűt, attól függ, mennyit szánsz rá.

Viszont az előre elkészített rendszer nem kifejezetten neked készül, így lehetséges, hogy nehezebben tudod majd kezelni, míg az egyedi fejlesztésbe azt építenek bele, amit te szeretnél (ezért kerül többe).

2015. jún. 8. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!