PHP, HTML: Macskakröm ("), Emberköröm (') kívüli symbólumok?
Annyi kérdésem lenne hogy " ' ezeken kívül milyen jeleket lehet használni adat lezárásra és kezdésre. ???? "-.-
Így értem:
die('<input type="text" name="fnev" maxlength="20" value="<?php $felh = $_POST["fnev"]; if(isset($felh)){echo $felh;} ?>" STYLE="color: #FFFFFF; font-weight: bold; font-size: 12px; background-color: black;"/>'
És az a gond hogy csak ez a 2(" ') jel van benne ami miatt összekeveredik, hogy hol a vége és az eleje.
Szóval van ezenkívül még ilyen pl:
die(#<input type="text" name="fnev" maxlength="20" value="<?php $felh = $_POST["fnev"]; if(isset($felh)){echo $felh;} ?>" STYLE="color: #FFFFFF; font-weight: bold; font-size: 12px; background-color: black;"/>#)
Tudom hogy kicsit érthetetlen de nem tudom mi a neve.
Nem szokott összekeveredni ha okosan használják.
Biztos, hogy a "<?php $felh = $_POST["fnev"]; if(isset($felh)){echo $felh;} ?>" szöveget akarod az input mezőbe írni és a nem a $_POST["fnev"] változó értékét?
Egyébként a die() nincs is lezárva (bár ez lehet a másolás miatt is).
die('<input type="text" name="fnev" maxlength="20" value="<?php $felh = $_POST["fnev"]; if(isset($felh)){echo $felh;} ?>" STYLE="color: #FFFFFF; font-weight: bold; font-size: 12px; background-color: black;"/>'
ez a mi a bánatos lófasz?
az első példád hibás: nincs lezárva a die és a sor, de php-ban nyitsz egy új php blockot.
'' jelek közé nem lehet változót, tehát hozzá kell fűzni a stringhez: 'X értéke: ' .$x;
ha elágazást akarsz bele, inkább külön sorban (vagy a rövid szintaxissal), vagy hogy átláthatóbb legyen, az egészet tedd külön, ne csak az értéket:
echo '<input value="';
if(feltétel) echo 'igaz';
else echo 'hamis';
echo '" name="fnev" ...
vagy
if(feltétel) echo '<input value="igaz" name="fnev" ...
else echo '<input value="hamis" name="fnev" ...
"" jelek között ki lehet escape-elni, echo "<input value=\"escaped\">";
van még a heredoc syntax, én nem használtam még, és szerintem nem is kezdőknek való.
pár megjegyzés még:
- a változó definiálása nagyon rossz helyen van, ezt még előtte, pl a fájl elején tedd meg.
- kerüld az inline style-t
Ez az egész gusztustalan.
1. A die() használata kb olyan, mintha azzal zárnál le egy beszélgetést, hogy a partneredet gyomron rúgod, majd közlöd vele, hogy vége a beszélgetésnek, és faképnél hagyod. Bizonyos esetekben ez érthető, de input mezőt kiposztolni vele semmi értelme, mert semmi (DE SEMMI) mást nem küld ki a böngészőbe, csak a die-ban átadott szöveget. Vagyis sem a http fejléc, sem a formázás, sem semmilyen előzmény szöveg (pl Form fejléc) nem jelenik meg, így értelmetlenné téve az input meződet.
2. a die() egy php függvény. Amikor kiírod, már "php módban" vagy, nem kell újra meghívni azt, hogy egy stringbe változót ágyazz. Ez azt jelzi, hogy fogalmad nincs róla mit is csinálsz valójában.
3. macskaköröm - emberköröm. Ezt honnan a ...-ból vetted?! " - idézőjel, ' - aposztróf. Olyan szó meg nincs hogy symbólum. Maximum symbol vagy szimbólum.
4. általánosan igaz minden tevékenységre, szakmára, hogy amihez nem értünk, azt megtanuljuk. Előveszünk egy szakkönyvet, vagy valamilyen szakirodalomban utánanézünk. Ez a hely nem tanulásra való, hanem arra, hogy segítséget adjon ha elakadtál. De te nem elakadtál, hanem el sem kezdted a tanulást. A programozáshoz egyébként is kell egy minimális józan paraszti ész, logikai érzék, ami úgy látom benned távolról sincs meg, úgyhogy szépen kérlek ne szívasd magad és a társadalmat azzal, hogy a programozásba szeretnél belekontárkodni.
Tanulj főzni, az biztos menni fog. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!