Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Mysql update php formal?

Mysql update php formal?

Figyelt kérdés

hello

van egy adattablam es abban szeretnek php form altal valtoztatasokat vegezni.

valami sapmle kodot nem tudna vki linkelni vagy osszedobni?

keresgettem en, de amiket neztem nem mukodnek vagy nem jok.

egy olyan kellene ahol egyszeruen van ket zovegmezo, az egyikben levo erteket megkeresi (mint az ID de ez nem az) a masik ertekkel pedig felulir egy erteket egy bizonyos oszlopban.

plusz masik dolog, hogy van e lehetoseg olyanra, hogy ket dolgot is megvizsgaljak csak hogy tutira johelyen frissitsem az adatbazist

remelem tud vki segiteni. sziasztok

2015. ápr. 1. 09:56
 1/6 Tengor ***** válasza:

PHP-ban fel tudod-e dolgozni a formot?

Tudsz-e MySQL-hez kapcsolódni PHP-val?

Tudsz-e UPDATE-et írni MySQL-ben?

Melyik nem megy?

2015. ápr. 1. 10:02
 2/6 A kérdező kommentje:

tul hamar irtam ki a kerdest. :)

mukodik mar. talaltam egy egyszerut. nem vagyok en nagy php guru altalaban osszeollozgatom a dolgokat googlebol :) vagyis probalom.

nah mar most. mukodik egesz szepen. viszont amire rakeresek abbol elofordulhat hogy tobb is van. van lehetoseg arra, hogy az utolso rekordot frissitse ami gyakorlatilag a legnagyobb erteku ID-val rendelkezik mindkozul.

2015. ápr. 1. 10:14
 3/6 A kérdező kommentje:
oke ez is megoldodott. sok helyen talaltam olyat ahol selectel megprobaljak a max ID-t megkapni. de az ugy nem jo. a megoldas ha limit 1 order by desc
2015. ápr. 1. 12:18
 4/6 Tengor ***** válasza:

Az sem jó. Mi van ha beillesztés és a lekérdezés között valaki beszúr még egy rekordot?

Ez biztonságosabb:

[link]

mysql_ kezdetű függvényeket használ, de gondolom ezeknek is megvan a mysqli_-s verziójú párja.

2015. ápr. 1. 12:21
 5/6 A kérdező kommentje:
nekem jo mivel az adatok napjaban egyszer importalodnak az adatbazisba. :) de azert koszi.
2015. ápr. 1. 13:52
 6/6 Tengor ***** válasza:
Buta hozzáállás, de te tudod.
2015. ápr. 1. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!