Hogyan tudom egy textarea mezoben levo ertekeket rekordokkent myqslbe kuldeni?
Figyelt kérdés
udv.
hasonlo kellene mint egy csv importer. de az ertekek a textareaba lennenek bemasolva, nem pedig kulon fajlkent tarolva vhol.
tudnatok segiteni?
2015. márc. 26. 12:46
1/7 anonim válasza:
Adsz egy id-t neki, majd $('#id').val() -t továbbítod a modelnek, ami frissíti az adatbázist. Ha félreértettem és nem erre gondoltál, akkor elnézést.
2/7 A kérdező kommentje:
hat igen. de nekem minden sorjat vhogy 1-1 rekordra kell bontanom, plusz azelvalaszto karakter, plusz sor vege ennyire nem ertek a phphoz azert jottem ide :D
2015. márc. 26. 12:54
3/7 anonim válasza:
Nem értem, miért kell soronként bontani?
4/7 anonim válasza:
Mindegy is, ha ''\n" -t használsz delimiterként, akkor működni kell elméletileg.
6/7 anonim válasza:
Nem értem mit akarsz a js-el...
szerintem neki valami ilyesmi kell:
$text = trim($_POST['textareaname']);
$textAr = explode("\n", $text);
$textAr = array_filter($textAr, 'trim');
foreach ($textAr as $line) {
// ide jöhet az sql insert.
}
7/7 anonim válasza:
(ha van a soron belül is elválasztókarakter, pl ';' akkor tovább bonthatod a sort egy explode-al a cikluson belül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!