Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Phpban hogyan tudom azt...

Phpban hogyan tudom azt negcsinalni hogy ne kelljen olyan sok html oldalt letrehoynom?

Figyelt kérdés
hanem csak egy kattintas es elojon .elmagyarazzatok legyszives?
2015. márc. 25. 06:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem értem, még a kérdést se.
2015. márc. 25. 07:33
 2/13 anonim ***** válasza:

Szerintem a menü rendszerre gondol, hogy ne irányítsa át egy másik html fájlra, hanem include()-al beszúrja a tartalmat.

Így is létre kell hoznod sok fájlt, de így egyszerűbb.

Az <a> tagben a href-nél ezeket az értékeket add meg:

<a href=?oldal=menuneve>Menü1</a>

és így tovább..

Aztán ahol meg akarod jeleníteni az adott oldal tartalmát oda pedig ezt szúrd be:

http:// pastebin (pont) com /jTk5kNR5

Remélem tudtam segíteni! :)

2015. márc. 25. 09:25
 3/13 anonim ***** válasza:

Vagy adatbázisból szeded az oldalakat, és GET értelmezéséből jön, hogy melyik oldalt.

Ekkor kell egy felület, ahol eltudod készíteni, megtudod szerkeszteni a tartalmat.

2015. márc. 25. 09:45
 4/13 anonim ***** válasza:

Adatbázisból... :D Ezt inkább nem is hallottam meg.

Akkor Smarty vagy Twig template rendszer a célszerű, és MVC struktúra. :)

2015. márc. 25. 10:06
 5/13 anonim ***** válasza:

"Adatbázisból... :D Ezt inkább nem is hallottam meg. "

Láttál már CMS-t?

2015. márc. 25. 11:22
 6/13 anonim ***** válasza:

Nem is egyszer. :) Akkor is max a felhasználók aktív URL-jét, de nem magát az oldalt.

(Ha erre gondoltál, akkor félre értettem az előzőt)

2015. márc. 25. 11:26
 7/13 anonim ***** válasza:

Nekem úgy jött le abból, amit be is idéztem tőled, hogy te "bűnnek" tartod az oldalak adatbázisban való tárolását.

A CMS-ek, amiket eddig láttam (például WordPress) mind-mind adatbázisban tárolták a tartalmat, az oldalakat is. Az oké, hogy midnig van egy gerinc, egy sablon, de maga a tartalom (pl. szöveg) az adatbázisból jön.

2015. márc. 25. 12:29
 8/13 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig mindent arra használjunk amire való. Ha van egy kicsi céges oldal (max 5-10 lap) statikus tartalommal akkor elég nagy hülyeségnek tartom mindenféle cms-el meg adatbázissal történő bohóckodást. Biztos ismeritek az "ágyú" meg a "veréb" esetét...

Sokkal egyszerűbb az include-os megoldás, de tulajdonképpen még arra sincs szükség! htaccess-el az url-t átadjuk az index.php-nak és kész is!

Nagyon kicsi weboldalak esetén akár 1 fájlból megvalósítható azaz 5-10 oldal. Ilyenkor teljesítményben is sokkal jobb, mintha mögé pakolnánk egy joomla-t vagy egyéb cms-t.

2015. márc. 25. 13:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Írtam bárhol, hogy használjon CMS-t?
2015. márc. 25. 14:19
 10/13 anonim ***** válasza:

# 7/9

Ugyanarról beszéltünk és egymás mellet el. :D A konkrét tartalmat (pontosabban: adatokat) adatbázis struktúrában tároljuk. Ez egyértelmű és triviális. :)

Én részemről a szájkarate mivoltja az, hogy a HTML-t és a minden hozzá kapcsolódó dolgot (js forráskód, css) adatbázisban tárolni hülyeség. Mondjuk nem is emeltem ki ezt az információt.

2015. márc. 25. 15:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!