Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan kell használni a...

Hogyan kell használni a Composer-t FTP-n Symfony 2 projekthez?

Figyelt kérdés
Nem értem, hogy tudom beüzemelni a dependenciákat. A Composer-rel kapcsolatban azt olvastam Stackoverflow-n, hogy helyileg kell lebonyololítani a Composert, és az eredményt kell felrakni FTP-re. Ez mit jelent? A front controller (app.php) "use"-zal kezdődik, vagyis osztályok előre be vannak töltve, mielőtt bármilyen PHP kód lefutna. Mi által kéne ezeknek betöltődniük? Milyen "eredményről" beszélnek a Stackoverflow-n, ami FTP-vel is feltölthető? Helyileg felraktam cli-ben egy Symfony szervert és Composer-t, de nem derült ki számomra, hogy mi minden történt a háttérben (vagy már nem emlékszem). Minden segítséget előre köszönök.

#FTP #Symfony #depencencia #depencenciák
2015. márc. 3. 15:19
 1/6 anonim ***** válasza:

A "depedencia" magyarul függőség.

composer dump-autoload kell neked.

Az osztályok kezelését a composer végzi, épp ezért kell újraindexelnie a fájlokat, hogy tudja melyikben mi található.

2015. márc. 3. 16:30
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

vagy

[link]

mert nem mindegy :-)

2015. márc. 3. 17:01
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi.

Már csak azt kellene tudnom: hogyan lehet a Composer-t felrakni FTP-re / üzembehelyezni a projekthez?

2015. márc. 3. 17:04
 4/6 anonim ***** válasza:

Önmagában sehogy, ha FTP-d van csak, akkor ne is akard.

Magadnak lokáisan futtasd le a composer install vagy update parancsot (már ahol tartasz), az le fogja húzni a csomagokat a vendor mappába és megcsinálja az autoload.php-t.

Ha megvan, akkor az egész cuccot ha felmásolod FTP-n (a vendor mappát is), akkor menni fog.

2015. márc. 3. 21:23
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi.

Azt viszont még mindig nem értem, hogy azok az osztályok, amik a front controller (app.php) legelején use-olva vannak, mi által töltődnek be? A bootstrap.php.cache betöltése (amiben az autoload.php betöltődik) csak a use-ok után következik.

2015. márc. 4. 00:04
 6/6 A kérdező kommentje:

Ok, rájöttem.

Tárgytalan!

2015. márc. 5. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!