Nem találom meg a hibát. Mi a hiba?
Van egy php kódom, ami egy űrlap adatait írja be az adatbázisba, de mindig hibát jelez.
Mit tegyek? Kezdő programozóként én nem találok hibát.
A php kódom, 8. sorban van a hiba:
<?php
$ip="127.0.0.1";
$adatbazis="filmekotthon";
$jelszo="jelszo";
$kapcsolat = mysql_connect($ip, $adatbazis, $jelszo);
mysql_select_db("megrendelo");
$parancs = INSERT INTO `megrendelo` (`ID`, `Dátum`, `Megrendelő`, `Cím`, `Műfaj`) VALUES ( NULL, 'NOW()', {$_POST[nev]}, {$_POST[cim]}, {$_POST[mufaj]} );
mysql_query( $parancs, $kapcsolat );
mysql_close($kapcsolat);
?>
Mi a hibaüzenet?
Az MySQL az a NULL-t kicseréli az aktuális értékre, ha az ID-nek akarod értékül adni?
Jó ha tudod, hogy a mysql_ kezdetű függvények használata kerülendő és paramétereket nem így adunk be az adatbázisba.
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /megrendelo.php on line 8
Ezt a hibát írja ki
Akkor milyen függvényt használjak?
A sztring összepakolásával van a baj. Pl, ha jól látom nem raktad bele a ' jeleket, de mindegy is.
mysqli_ függvényeket v. a PDO-t használd ilyenre!
Ha pedig értékes viszel be adatbázisba akkor használj prepared statementeket!
A vége egy kicsit kínai volt, ki tudnád fejteni bővebben, mert nem értem
Akkor cseréljem le őket, de hogyan?
Ez is próbált ön0lló lenni, de nem működik.
Már elolvastam, szerintem megértettem egy rövid tanfolyamot, ezekről, de így se teljesen hibátlan.
Ezért mondom! Menj végig a tutoriálon, könyvön, ahogy az le van írva! Ha megértetted a lényegét, akkor kezdj önálló dolgokba!
Amíg nem érted mit miért csinálsz, addig kb csak ütöd a billentyűzetet és vagy jó lesz vagy nem (ez a gyakoribb)
Nem valami biztonságos.
Érdemes akkor már azt megtanulnia,mire kell vigyáznia SQL injection stb...
Ismerkedj meg a PDO -val :)
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!