Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Nem találom meg a hibát. Mi a...

Nem találom meg a hibát. Mi a hiba?

Figyelt kérdés

Van egy php kódom, ami egy űrlap adatait írja be az adatbázisba, de mindig hibát jelez.

Mit tegyek? Kezdő programozóként én nem találok hibát.

A php kódom, 8. sorban van a hiba:

<?php

$ip="127.0.0.1";

$adatbazis="filmekotthon";

$jelszo="jelszo";

$kapcsolat = mysql_connect($ip, $adatbazis, $jelszo);

mysql_select_db("megrendelo"); 

$parancs = INSERT INTO `megrendelo` (`ID`, `Dátum`, `Megrendelő`, `Cím`, `Műfaj`) VALUES ( NULL, 'NOW()', {$_POST[nev]}, {$_POST[cim]}, {$_POST[mufaj]} );

mysql_query( $parancs, $kapcsolat );

mysql_close($kapcsolat);

?>

2015. márc. 2. 22:26
 1/9 Tengor ***** válasza:

Mi a hibaüzenet?

Az MySQL az a NULL-t kicseréli az aktuális értékre, ha az ID-nek akarod értékül adni?

Jó ha tudod, hogy a mysql_ kezdetű függvények használata kerülendő és paramétereket nem így adunk be az adatbázisba.

2015. márc. 2. 22:29
 2/9 A kérdező kommentje:

Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in /megrendelo.php on line 8

Ezt a hibát írja ki

Akkor milyen függvényt használjak?

2015. márc. 2. 22:38
 3/9 Tengor ***** válasza:

A sztring összepakolásával van a baj. Pl, ha jól látom nem raktad bele a ' jeleket, de mindegy is.

mysqli_ függvényeket v. a PDO-t használd ilyenre!

Ha pedig értékes viszel be adatbázisba akkor használj prepared statementeket!

2015. márc. 2. 22:40
 4/9 A kérdező kommentje:

A vége egy kicsit kínai volt, ki tudnád fejteni bővebben, mert nem értem

Akkor cseréljem le őket, de hogyan?

2015. márc. 2. 22:42
 5/9 Tengor ***** válasza:
Szerintem menj végig a tananyagon, ahogy azt a tutorial írja. Amikor már érted, hogy mit miért csinál, akkor térj át a mysqli_ használatára és akkor kezdj önálló dolgokat írni!
2015. márc. 2. 22:48
 6/9 A kérdező kommentje:

Ez is próbált ön0lló lenni, de nem működik.

Már elolvastam, szerintem megértettem egy rövid tanfolyamot, ezekről, de így se teljesen hibátlan.

2015. márc. 2. 22:53
 7/9 Tengor ***** válasza:

Ezért mondom! Menj végig a tutoriálon, könyvön, ahogy az le van írva! Ha megértetted a lényegét, akkor kezdj önálló dolgokba!

Amíg nem érted mit miért csinálsz, addig kb csak ütöd a billentyűzetet és vagy jó lesz vagy nem (ez a gyakoribb)

2015. márc. 2. 23:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Mielőtt adatbázissal foglalkoznál, nem ártana megérteni pl. a stringek használatát. Szerencsétlen PHP próbálta értelmezni a "INSERT INTO `megrendelo` (`ID`, `Dátum`, `Megrendelő`, `Cím`, `Műfaj`) VALUES ( NULL, 'NOW()', {$_POST[nev]}, {$_POST[cim]}, {$_POST[mufaj]} )" kifejezést, de hülyeségnek találta. Számára az is, ezt az adatbázis-szervernek kell értelmeznie.
2015. márc. 3. 09:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem valami biztonságos.

Érdemes akkor már azt megtanulnia,mire kell vigyáznia SQL injection stb...

Ismerkedj meg a PDO -val :)

Sok sikert !

2015. márc. 3. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!