Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudom az XAMPP-ot...

Hogyan tudom az XAMPP-ot konfigurálni localhoston, hogy kiküldje az emailt?

Figyelt kérdés

Levelező/regisztráló rendszert építek, és tesztelni szeretném, de valamiért nem küldi ki a levelet.

Próbáltam phpmailert és mailto-t is, de nem működik.. A gmail smtp szerverével próbáltam, de connect() failed hibaüzenetet adott.

Egy másik próbálkozás volt, hogy egy előre megírt modult használjak. Sajnos ezzel szintén zátonyra futok, de a generátor oldalon kipróbálva működik: [link]

A tippeket/megfejtéseket előre is köszönöm!

2015. jan. 14. 17:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha nem üzleti csomagot választottál, akkor a 25-ös smtp portot tiltják a szolgáltatók. Mind upc, mind adsl. Kötelező az ő smtp-jüket használnod abból az ip tartományból!
2015. jan. 14. 17:32
 2/11 anonim ***** válasza:
A gmailnél a saját gmailes címedet adod meg feladónak?
2015. jan. 14. 17:41
 3/11 A kérdező kommentje:

Igen, a sajátomat!

Esetleg TSL vagy SSL porton a gmail smtp szerverén át?! Csak lövésem sincsen az XAMPP-hoz..

2015. jan. 14. 17:42
 4/11 anonim ***** válasza:

TLS nem, SSL-lel lehet, hogy megy. De miért nem jó neked a szolgáltatód smtp-je? Ha beviszed a gépet szerverterembe, még ott is illik az adott hálózat smtp-jét használni.

smtp.upc.hu, vagy ilyesmi. Te ISP-d, te tudod.

2015. jan. 14. 17:55
 5/11 anonim ***** válasza:

Javaslom a PHPMailer használatát - az képes TLS használatára:

[link]

2015. jan. 14. 18:02
 6/11 anonim ***** válasza:
A xamppban azért szabványos összetevők vannak, szóval nem kell külön érteni hozzá, mindegyik szolgáltatásra rá lehet guglizni rendesen.
2015. jan. 14. 18:20
 7/11 Drone007 ***** válasza:

Én otthonról a phpmailert a gmail smtp szerverének segítségével használom gond nélkül.

Először persze a gmail kicsit panaszkodik, hogy nem biztonságos, úgyhogy engedélyezni kell, de utána már nem lesznek kapcsolat hibák.

Ez alapján mennie kell:

[link]

A kódba nem árt beletenni ezt is, ha ékezetes karaktereket is szeretnél küldeni:

$mail->CharSet = "UTF-8";

Sok sikert!

2015. jan. 14. 19:01
 8/11 anonim ***** válasza:

Én VPS -en telepítettem levelező kiszolgálót, és 26 -os portra raktam, így tudok itthonról is csatlakozni.

Illetve ha sok levelet kell kiküldeni, azt ütemeztetni.

Meg ugye saját domain -t rakhattam hozzá...

Plussz még össze kötöttem GMAIL fiókkla, és oda továbbítom a bejövő leveleket, így GMAIL rendszerén belül fogadom, és onnan is tudok saját domaines címemmel is vállaszolni.

2015. jan. 14. 22:43
 9/11 anonim ***** válasza:
A routeredben a level szerver portja ki van nyitva?
2015. jan. 15. 03:08
 10/11 anonim ***** válasza:

"A routeredben a level szerver portja ki van nyitva?"

Otthoni tesztkörnyezetben lényegtelen - ugyanis ez esetben vagy a szolgáltató SMTP-szerverét, vagy valamilyen nem szabványos - 25-ös TCP-porton - figyelő (mint például a G-Mail SMTP-szervere) SMTP-szervert érdemes elérni; ugyanis a szolgáltató - mint arra már Ipor Sircer kollega utalt rá - hálózatbiztonsági okokból az Internet irányába működő átjáróján tiltani szokta a 25-ös TCP portot, mindkét irányban, csak a levelezőszerverén keresztül engedi át.

2015. jan. 15. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!