Hogyan tudok egy domainhez több tárhelyet beállítani?
Van két szerverem, egy magyar és egy amerikai. Azt szeretném, hogy a magyar szerver leállása esetén az amerikai szerverről töltődjön be az oldal, de ha működik, akkor a magyarról.
Mindegyiknek van saját ns1 és ns2 szervere. Próbálkoztam az összesen négy névszervert beállítani a domainre, de néha az amerikai töltődik be, mégha működik is a magyar.
Tud valaki segíteni?
Tudtommal ilyet nem lehet, ha egy domain-hez, több tárhelyet rendelsz, akkor az olyan, mintha több ember ugyan azzal a személyi számmal rendelkezne.
Nem tudom, hogy az megoldható-e, de ha a szerveren .htaccess állományba a ErrorDocument 404-hez beírod a másik szerver nevét, és ugyan ezt fordítva a másik szerverre. Viszont ha valami oknál fogva leáll a szerver, akkor idáig sem jut el, tehát nem tudom, hogy ez megoldható-e valahogy. Esetleg valaki más?
de, be lehet állítani, kérd a szerver felügyelő segítségét!
Így működik a Google szerverei is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!