FTP kapcsolatok online (pl. felhőben) tárolása hogyan?
A Dropbox jó irány volt, csak jó fájlokat tegyél oda.
Mondjuk manapság már az is elég rossz, ha FTP-t használ az ember, az meg, hogy ennyit, pláne, de ez a ti dolgotok. :)
#2 az ftp protokoll elavult volna míg nem figyeltünk? Az szép :)
A total commander a wcx_ftp.ini fájlban tárolja az ftp kapcsolatokat, elég azt eltenni megfelelő helyre - akár Dropboxba. Én speciel Google Drive-t használok erre a célra, a fontosabb anyagaim a Drive megosztott mappájába kerülnek időről-időre.
Azt egyébként nem tudom, a KeePassX mennyire tud együttműködni a Total Commanderrel, szerintem sehogy, tehát az is csak egy jelszótároló app.
Köszönöm a válaszokat! Feltettem a kérdést más helyen is, és valaki vette a fáradságot, és írt belőle egy kis cikket: [link]
Ez úton is nagyon köszönöm neki!
#1 vagyok
A KeePassX semennyire sem működik együtt a Total Commanderrel, de 2 kattintásból a vágólapon landol a jelszó. Beállítástól függően aztán ezt a jelszót X idő múlva törli is a vágólapról, így nyugodtan ott lehet hagyni a gépet.
Még tovább növeli a biztonságot, hogy jelszóval vagy digitális kulccsal védhető a jelszavakat tartalmazó fájl, melyet X idő múlva zárol is az alkalmazás, így bárki leülhet a gép elé.
Nem csak FTP jelszavak kezelésére ajánlom a KeePassX-et és érdemes minden weboldalon, szoftverben más-más, nagy bonyolultságú jelszót használni.
"#2 az ftp protokoll elavult volna míg nem figyeltünk? Az szép :) "
Mar eleg regota nem preferalt, mivel mindenfele titkositas nelkul vigan olvashato belole a jelszo es minden mas is.
Van helyett SFTP, scp vagy akar ssh, azokat "illik" manapsag jobb helyeken hasznalni.
#6, #7 na jól van, kicsit elég már a sok hülyeségből.
1.) A sftp szerintetek milyen protokol p2p? http?
2.) Az scp szerintetek milyen protokolt használ fájlátvitelre? Elárulom: ftp-t!
3.) Az ssh nem fájl átvitelre való.
Tessék visszamenni az iskolába, mert eddig ez egyes!
@Drone007: Mielott masokat leszolsz legalabb tajekozodj:
SSH-n BARMIT at lehet tolni, mint a abra mutatja sima FTP-t is.
A sima cleartextet hasznalo protokollok ideje kezd lejarni, lassan mar HTTP-n keresztul is csak a sima statikus oldalak lesznek elerhetoek, minden valamire valo helyen, ahol van egy login form mar HTTPS van, nem veletlenul.
Hidd el rohadtul nem mindegy, hogy barki bele tud-e olvasni az atmeno adatokban mondjuk egy publikus wifi-n, vagy sem.
Par eve foglalkozom mar IT biztonsaggal, hidd el, en (ugy tunik veled ellentetben), tudom mirol beszelek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!