Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Egy CSS hozzáértő tudna...

Egy CSS hozzáértő tudna válaszolni? Sprite sheet hover animáció gondjaim vannak?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Így néz ki az animációm, külön sprite sheetben is

azt szeretném, hogy ha "hover"-ezek akkor szép lassan elindul az animáció, ha el viszem a nyilat róla, akkor meg szép lassan megáll..

próbáltam rákeresni, de semmi értelmeset nem találtam..

Egyedül úgy tudom megcsinálni, hogy nem az animáció mozog szép simán (ease in, out effektekkel) hanem magát a képet animálom meg, de nekem az nem jó

Tehát nem az kell ,hogy a földgömb 2D-ben forogjon szép simán, hanem, hogy az animáció képei közötti átmenet átmenetes legyen és ne durva mikor rá viszem az egeret

div.homebutton {

position: absolute;

text-align:center;

left: 300px;

top: 232px;

width:200px;

height:200px;

background-image:url('unhovered.png');

}

div.homebutton:hover {

position: absolute;

text-align:center;

left: 300px;

top: 232px;

width:200px;

height:200px;

background-image:url('hovered.gif');

}

Köszönöm!

#kép #animáció #CSS #sprite sheet
2014. dec. 12. 02:21
1 2
 1/15 Drone007 ***** válasza:

Ez sajnos már túlmutat a CSS lehetőségein. Ehhez javascriptet kell használnod.

Vannak viszonylag egyszerű sprite animation plugin megoldások, de amit te szeretnél ahhoz bele kell nyúlni a kódba, mert ez a "lassuló megállás/elindulás" dolgot nem tudják. Ha megy a jquery, akkor hajrá.

[link]

[link]

2014. dec. 12. 09:06
 2/15 anonim ***** válasza:
Én is ilyenkor jövök rá hogy mennyire hiányosak az ismereteim fizikából. Állandóan az Achilleus és a teknős problémájába futok bele.Az animáció vagy sosem végez, vagy a végén szaggatottá válik. :(
2014. dec. 12. 09:24
 3/15 anonim ***** válasza:
Egyébként ahhoz hogy igazán szép legyen a kép, több átmeneti képet kell csinálnod, hiszen eleinte az 1-2 fps-es sebesség miatt szaggatni fog a kép, nem lesz filmszerű élmény. Én a helyedben fognám a google earth műholdképét, és szépen a hosszúsági és szélességi fokokat módosítva csinálnék egy csomó print screent. Csak sok kép kéne, valahogy automatizálni kéne a dolgot. A másik lehetőség, hogy írsz egy scriptet ami lemodellez egy gömböt. Na az elnne egyszép teljesítmény. :)
2014. dec. 12. 09:30
 4/15 A kérdező kommentje:

Suliba portfólióhoz készül, és még csak most kezdtem, gőzöm sincsen, hogy script-el, hogyan lehetne megcsinálni, bemásoni meg nem érdemes, mert akkor nem tudom meg magyarázni, ha meg többet mutatok mint amit tudok megint nem jó:D

akkor lehet leteszek róla :D aztán visszatérek később

2014. dec. 12. 10:10
 5/15 A kérdező kommentje:
egyébként értem ezt a teknős dolgot, ja :D
2014. dec. 12. 10:24
 6/15 A kérdező kommentje:

[link]

találtam ezt a megoldást, ezzel meg lehetne??

2014. dec. 12. 10:41
 7/15 anonim ***** válasza:

Érdekes... Ha jól látom akkor a kép nem torzul, lényegében van egy kör alakú ablak, és elhúzzák mögötte ezt:

[link]

Végülis miért ne, ekkora méretben senki nem veszi észre a különbséget, és nem is lesz túl lassú.

2014. dec. 12. 11:00
 8/15 anonim ***** válasza:

Ja és lehet keresni hozzá különbpző bolygőfelületeket:

[link]

2014. dec. 12. 11:06
 9/15 anonim ***** válasza:

animation-timing-function: linear;

ha a kódban kicseréled "ease-in" -re, máris lassan indul el.

Nézegesd ezt: [link]

2014. dec. 12. 11:09
 10/15 anonim ***** válasza:

Na akkor most én kérek segítséget... Ha megmondod hogy hogy lehet mozgásra bírni, megírom neked a js-t.... :D

<!DOCTYPE html>

<html>

<head>

<style type="text/css">

body {

background-color: black;

}

#earth {

width: 100px;

height: 100px;

background: url( [link]

border-radius: 50%;

background-size: 210px;

box-shadow: inset 16px 0 40px 6px rgb(0, 0, 0), inset -3px 0 6px 2px rgba(255, 255, 255, 0.2);

animation-name: rotate;

animation-duration: 4s;

animation-iteration-count: infinite;

animation-timing-function: linear;

}

@keyframes rotate {

from { background-position-x: 0px; }

to { background-position-x: 210px; }

}

</style>

</head>

<body>

<div id="earth"></div>

</body>

</html>

2014. dec. 12. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!