Interaktív, rajzfilmszerű weboldal készítésével kapcsolatos tudnivalók?
Sziasztok!
Szeretnék készíttetni egy weboldalt, amely interaktív rajzfilm formájában egy történetet mesélne el.
Az a problémám, hogy nincsenek fogalmaim a rajzfilmészítéssel kapcsolatban,
nem tudom felmérni, hogy egy egyszerű animációt mennyi idő alatt lehet megvalósítani, milyen inputra van szükség hozzá, és hogy a készítés során mik szoktak lenni a szempontok.
Talán egy példán keresztül jobban meg tudom világítani:
https://www.youtube.com/watch?v=6a0BkFB9yWE
2:41-2:52-ig tartó szakasz:
Laikusként azt tudom mondani, hogy
- egyszerű, szakaszos mozgásokat tartalmaz
- kis felületek mozognak
- gyakorlatilag csak körvönalak mozognak, nincsen bennük színátmenet.
Egy ilyen jelenethez hány fázisra van szükség?
Html5/css-el lehet implementálni a weboldalba?
Minden egyes képkocka egy külön képet ad?
Mekkora szokott lenni egy ilyen animáció?
Ha tudnátok mutatni példákat is ilyen adatokkal, azt külön megköszönném!
Köszi!
Egyszerűbb lenne flash, ha csak animációt akarod.
HTML5+CSS+JS -el is megvalósítható, de több kódolást igényel.
Míg flash -ben csak meg csinálod az animációt.
Layerenként, és idő vonalon tudod követni szerkeszteni.
(Nem tudom van -e ilyen komplett szerkesztő HTML5 -re)
Szia H.Tibor87!
Koszi szepen a valaszaidat!
Szeretnek megbizni valakit az animacio elkeszitesevel.
A kerdesem igazabol arrol szolna, hogy mennyi munka egy ilyen animacio elkeszitese?
Megegyszer koszi!
Szerintem olcsóbb és hatékonyabb lenne ha magadnak csinálnád a fenti eszközök egyikével.
Én pl. csak azért nem vállalom el, mert túl sok vele a macera.
Ezt úgy értem, hogy maga az animációt elkészíteni nem bonyolult, de mikor 1-1 apróságot közbe kell iktatni, vagy módosítani, mire olyan lesz amilyennek megálmodtad, addigra megőszülök. :-)
Hát nem szégyenlős a kiscsaj... Gondoltam mikor csak úgy megmutatta a fenekét az apjának... De azután. :)
Én egyébként úgy ismertem, hogy a hálót vesz magára, és úgy van felöltözve is meg nem is.
A flash jó megoldás lehet, csak nem olvassa minden eszköz.
Több kérdésem is van. Lehet privátban, ha tetszik az ötlet, megcsinálom neked oszt felezünk a bevételen (már ha lesz :) nekem már régóta készül egy js osztályom ami még egy kis fejlesztéssel akár képes is lehet megvalósítani (tudom, nem osztály, csak egy függvény amit léldányosítani lehet :), és gondolom te rajzolnád meg a képeket ugye? :)
Alapjaban veve nem egyuttmukodesben gondolkozom, mivel ez egy alapitvanynak keszul,
igy a bevetel elegge indirekten jelentkezik csak,
vagyis fizetnek annak aki dolgozik vele.
Elso korben szeretnem korbe jarni a temat, hogy hogyan lehetne megvalositani ezt honlapot.
Bennem olyanok fogalmazodtak meg, hogy at lehet-e vezetni egy geometriai format egy masikba?
Pl az egy alapveto transzformacio, hogy egy korbol tudjunk negyszoget csinalni par framen belul.
Ilyesmire gondolok:
Ezek viszont nem azok, ezek csak forgatasok:
Ez pl sima geometriai formak transzformacioja, de nem tudom ez eleg-e ahhoz, hogy egy rajzfilmet lehessen belole kesziteni?
Nem tudom milyen kerdeseid vannak, tedd fel oket plz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!