Ha java-ban tudok programozni, érdemes lenne megtanulni mellette a php-t is. Dinamikus weboldalak készítéséhez, melyik a jobb?
Szerintem nem tudod, hogy mit akarsz. Ha honlapokat, xmleket, feedeket akarsz generálni arra való a php. php-ban nem fogsz olyan értelemben programokat írni ahogy azt javában megszoktad. A php a szerveren fut és arra való, hogy csinál egy HTML oldalat amit visszaad a kliensnek válaszként. A java ezzel szemben a te gépeden fut. A javascript is. De semmiképpen ne keverd a javascriptet a javával hiszen a szintaktikai hasonlóságon kívül nincs sok közük egymáshoz.
szerintem ha phpt akarsz tanulni akkor menj fel a w3schools.com-ra és csináld végig az XML az XHTML a CSS, a javascript és végül a php tutorialt. A HTML DOM és az AJAX sem árthat, illetve SQL-re is szükséged lesz.
Dinamikus weblapokat még mindig php+ajax-szal érdemes csinálni szerintem, de a silverlightban is van potenciál szerintem. Java appletet nem nagyon használnék weblapnak, csak extrém esetekben.
Ha jól értesz a Javához akkor a php sem lesz bonyolult, csak meg kell értened az olyanokat mint az állapotmentesség (és hogy hogy kell kitrükközni azt, hogy nem lesznek állandó változóid), azt hogy dinamikus nyelv, azt hogy szkriptnyelv és nem kell fordítani. Megtanulható java után könnyedén. Csak php-hez nagyon jól kell vágni a html-t és a javascriptet, csak aztán van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!