Mitől lehet ilyen eltérés Firefox és Chrome között?
Ugyanaz a betűtípus (ChaparralPro-Regular) sokkal szebben/igényesebben néz ki Chromeban, mint Firefoxban, vagy IE-ben. Mint ha nem is ugyanaz lenne.
Mitől lehet ez? Hogyan tudnám kiküszöbölni a hibát? Esetleg tudnátok javasolni egy ehhez hasonló betűtípust, amit ingyen használhatok nyilvánosan?
Az IE (és úgy tudom a firefox is) a számítógép betűsimítás beállítását használja a betűkészletek megjelenítéséhez. A Chrome nem, ő magától rendereli a betűket.
Tehát engedélyezd és állítsd be a ClearType betűsimítást a számítógépeden. (Ha nem tudod hol kell, guglizz rá, xp és win7, win8 máshol kezeli)
Kár ezen rágnod magad...
Arra viszont figyelj, hogy a font nem alap, tehát hogy más gépén is megjelenjen, azt definiálni kell.
Amúgy a betű megjelenése, nagyban függ a böngésző verziójától, és azt futtató rendszer beállításaitól is.
Ha ragaszkodsz a megjelenéshez, hogy minden platformon egységes legyen, akkor képként kell elkészíteni a szöveget és beszúrni.
(legbrutálisabb eltéréseket akkor fogod látni, ha más OS -en nézed meg ugyan azzal a font készlettel, ugyan azzal a verziójú böngészővel, pl. Linux esetén mint ha nem is az lenne)
Köszönöm a válaszokat! Elvileg be van állítva a gépen a ClearType, azért nem is értettem, hogy miért lehet.
Kedves #2: értek a weblapkészítéshez, szimplán csak azt nem értettem, amit kérdeztem ;)
Ja és hátha segítek ezzel valakinek: rájöttem a problémám forrására.
Az volt a fő probléma, hogy egyféle betűtípust deklaráltam (Exo-Regular). Amíg a Chrome a saját renderelésének köszönhetően képes volt ebből hiba nélkül félkövér betűt előállítani, addig a Firefox és többi böngészőnek ez nem jött össze. Miután felvettem css-be a betűtípus félkövér változatát is, már szinte semmi eltérés nincs a böngészők között.
így jónak kell lennie:
@font-face {
font-family: 'fontname';
src: url('fontname.eot');
src: url('fontname.eot?#iefix') format('embedded-opentype'),
url('fontname.woff') format('woff'),
url('fontname.ttf') format('truetype'),
url('fontname.svg#monotype_corsivaregular') format('svg');
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!