Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Használhatom úgy más weboldala...

Használhatom úgy más weboldalak fotóit a saját oldalamon, hogy alá írom a linket és a kép is azt az oldalt nyitja meg?

Figyelt kérdés
2014. okt. 2. 11:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha ezt kéri a licence akkor igen.
2014. okt. 2. 13:03
 2/9 anonim ***** válasza:
El kell olvasni az oldalon található tartalmakra vonatkozó rendelkezéseket. Akkor is megtilthatják, hogy használd a képeiket, ha linket helyezel el.
2014. okt. 2. 13:33
 3/9 A kérdező kommentje:
értem, akkor még így is sérthetek jogokat. Köszi!
2014. okt. 2. 13:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Persze, hogy sérthetsz. Minden esetben olvasd el az oldalon elhelyezett szabályozásokat ezzel kapcsolatban. Ha ez nem tér ki a képek felhasználására, akkor az a legbiztosabb, ha abból indulsz ki, hogy nem használhatod fel semmilyen körülmények között. Ezzel megóvod magad néhány ősz hajszáltól.
2014. okt. 2. 14:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Elvileg minden esetben (ha csak ezt külön nem engedélyezi a jogtulajdonos) a jogtulajdonos engedélye kell mindennemű újraközléshez, másoláshoz, publikációhoz és módosításhoz.
2014. okt. 3. 09:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, csak akkor azt nem értem, miért lehet a pinteresre bármit kitűzni, illetve hogyan lehetnek tele blogok, weboldalak pinterestről letöltött képekkel, néha még linket sem látok, csak ennyit: forrás:pinterest.

Még annyit, hogy találtam külföldi oldalakat, a katalógus-képeiket nem lehet lementeni, és kitűzni sem a pinteresten. Tehát elvileg ezt is megtilthatják.

2014. okt. 3. 19:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy más nem tartja be a szabályokat nem jelenti, hogy nem léteznek. :(
2014. okt. 3. 19:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Közben rákerestem, és épp Vida Ági blogjában olvasom, hogy bizonyos "Embad" gomb segítségével a pinterestről bármi beilleszthető saját blogba. Hát a cikk 2012-es, és én már nem látok ilyen gombot. Viszont a wordpressben van egy alkalmazás a Press THIS,

"Press This használatával bármelyik weblapról lehet honlapunkhoz kapcsolni tartalmakat. A kívánt rész kiválasztását követően szerkesztés és még néhány dolog hozzáadása a Press This-ből, majd mentés vagy közzététel a honlapunkon."

Nem írja, hogy engedély kellene. Lehet, hogy ez egyértelmű, hogy csak miután megkaptuk élhetünk vele.

2014. okt. 3. 20:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez olyan mint a Facebook. Ha én feltöltöm egy képem, az a megosztás gomb használatával (kizárólag azzal) megosztható, de ahhoz nekem mint alkotónak kell feltöltenem. Ha valaki egy képet feltölt, ami nem az övé, nem válik legitimmé, hogy te bármilyen oldal bármilyen funkcióját használva megoszd azt az engedélye nélkül.
2014. okt. 3. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!