Hogyan kell PHP-ben MySQL-lel megváltoztatni egy falhsználó jelszavát?
Sziasztok. Készítettem egy weboldalt MySQL+Session alapú beléptetéssel. Viszont ott megakadtam, hogy hogyan változtathatja meg egy felhasználó a saját belépési jelszavát.
Az adatbázisom két táblát tartalmaz, az egyikben vannak a felhasználó belépési adatai (ID, Név, Jelszó, E-mail, Teljes név).
Mi itt a probléma?
Amikor belépett, akkor adj lehetőséget, hogy a saját sorához tartozó jelszó mező értékét változtatni tudja.
Az a gond, hogy kezdő vagyok még, és megakadtam közben.
Az eddigiek nagy része is tutorialokból lett összeszedve
Egy UPDATE utasítás az egész. A SESSION-ben benne van (illene) a user_ID, innentől kezdve nem kéne, hogy gondot jelentsen. :)
Az UPDATE-et pedig egy űrlap feldolgozásakor hívod meg, ezen az űrlapon írja be az új jelszavát az ipse.
Akkor vissza az elejére! Ne tutorialt olvass, hanem komplett könyvet! PHP + MySQL könyvet keress, nekem a stílusa miatt a "Agyhullám - PHP & MySQL" jött be.
G.
^mennyivel bonyolultabb a hasht eltárolni mint egy 'plaint' textet?
De igen, hashelés a minimum, még mehet hozzá nyugodtan valami salt is. (kérdező, googlezz ha ezek semmit sem mondanak)
_nagyon_ leegyszerusitve:
$username = osztalyod::$mysqli -> real_escape_string ($_POST ["username"]);
$password = hash ("sha512", osztalyod::$mysqli -> real_escape_string ($_POST ["password"]));
osztalyod::$mysqli -> query ("UPDATE USERS SET password='".$password."' WHERE username='"..$username"';"));
remelem nem irtam el, ezt csak igy kapasbol irtamk
egy sha512 is megteszi ;)
inkab mint valami szar md5 ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!