Az elég, ha a blogomon odaírom, hogy a Google-ből vannak a képek?
Figyelt kérdés
Egyszer már azt mondták nekem itt, hogy elég, ha ezt egy helyen leszögezem. Leszögeztem alul a Footerben, vagy mi a neve, meg az információs részen is. De most olvastam a HVG Goldenblog egy zsűritagjának cikkjét a jó blogról, és nagyon hangsúlyozza a lopott képek esetét. Én tényleg nem akarok csalni, de nem tudom eldönteni, ez így korrekt-e. Nem tudok mindne képre weblappal hivatkozni, sőt egyikre se. Google Képkeresőből dolgoztam mindig.2014. aug. 10. 19:58
1/5 Drone007 válasza:
A google képkeresőt megjelölni mint forrást nem elég. Ez olyan, mintha egy diszkóban azért nem fizetnének jogdíjat, mert a rádióból vették fel a zenéket.
A google csak egy kereső, nem a képek jogtulajdonosa. Mindig az adott kép hivatalos oldalán lévő információkból kell gazdálkodni. Nem véletlen, ha z adott képen vízjel van, az elég egyértelműen azt jelzi, hogy a tulajdonos beleegyezése nélkül nem használhatóak fel a képek.
Vannak ugyanakkor olyan oldalak, ahol jó képek is vannak, és ingyenesen (vagy minimum forrás megjelöléssel) fel lehet használni azokat.
Itt is vannak persze fizetős képek, de sok ingyenes is.
Ilyen oldalakat így keress a google-ban: "free stock photos"
2/5 A kérdező kommentje:
De ha például most facebookról (egy hivatalosról) vettem képeket, és pontosan belinkeltem őket, az úgy jó?
2014. aug. 10. 21:56
3/5 A kérdező kommentje:
és ha találtam egy stock photós oldalt, és ezentúl mindig onnan veszek képeket, elég 1x odaírni valahová? Vagy mindig linkeljem?
2014. aug. 10. 22:01
4/5 Drone007 válasza:
Csinálj az oldaladhoz egy impresszum oldalt, ahol felsorolod (linkkel) azokat az oldalakat, ahonnan a képeket (és egyéb forrásanyagokat!) gyűjtötted. A láblécbe meg csak egy az impresszumra mutató linket teszel. Ez a bevett eljárás.
5/5 A kérdező kommentje:
Oké, köszi.
2014. aug. 11. 18:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!