Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Az elég, ha a blogomon odaírom...

Az elég, ha a blogomon odaírom, hogy a Google-ből vannak a képek?

Figyelt kérdés
Egyszer már azt mondták nekem itt, hogy elég, ha ezt egy helyen leszögezem. Leszögeztem alul a Footerben, vagy mi a neve, meg az információs részen is. De most olvastam a HVG Goldenblog egy zsűritagjának cikkjét a jó blogról, és nagyon hangsúlyozza a lopott képek esetét. Én tényleg nem akarok csalni, de nem tudom eldönteni, ez így korrekt-e. Nem tudok mindne képre weblappal hivatkozni, sőt egyikre se. Google Képkeresőből dolgoztam mindig.
2014. aug. 10. 19:58
 1/5 Drone007 ***** válasza:

A google képkeresőt megjelölni mint forrást nem elég. Ez olyan, mintha egy diszkóban azért nem fizetnének jogdíjat, mert a rádióból vették fel a zenéket.

A google csak egy kereső, nem a képek jogtulajdonosa. Mindig az adott kép hivatalos oldalán lévő információkból kell gazdálkodni. Nem véletlen, ha z adott képen vízjel van, az elég egyértelműen azt jelzi, hogy a tulajdonos beleegyezése nélkül nem használhatóak fel a képek.

Vannak ugyanakkor olyan oldalak, ahol jó képek is vannak, és ingyenesen (vagy minimum forrás megjelöléssel) fel lehet használni azokat.

[link]

Itt is vannak persze fizetős képek, de sok ingyenes is.

Ilyen oldalakat így keress a google-ban: "free stock photos"

2014. aug. 10. 21:33
 2/5 A kérdező kommentje:
De ha például most facebookról (egy hivatalosról) vettem képeket, és pontosan belinkeltem őket, az úgy jó?
2014. aug. 10. 21:56
 3/5 A kérdező kommentje:
és ha találtam egy stock photós oldalt, és ezentúl mindig onnan veszek képeket, elég 1x odaírni valahová? Vagy mindig linkeljem?
2014. aug. 10. 22:01
 4/5 Drone007 ***** válasza:
Csinálj az oldaladhoz egy impresszum oldalt, ahol felsorolod (linkkel) azokat az oldalakat, ahonnan a képeket (és egyéb forrásanyagokat!) gyűjtötted. A láblécbe meg csak egy az impresszumra mutató linket teszel. Ez a bevett eljárás.
2014. aug. 11. 09:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Oké, köszi.
2014. aug. 11. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!