Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy adhatok a belső 'div'-nek...

Hogy adhatok a belső 'div'-nek margókat?

Figyelt kérdés

A belső 'div'-nek margókat adok, így oldalhosszát csökkenteném a kölsőhöz képest minden irányból.

A beállítás viszont fentről 4%-kal, balról 2.8%-kal tolja el a belső 'div'-et a külső 'div'-nek felső és bal oldalától, így kilóg a külső 'div' többi oldalán. Mi a megoldás? (position:absolute beállítás fontos, nem módosíthatom)

<div style="height:500px; width:72%; margin-left:auto; margin-right:auto; left:0; right:0; background-color:green; position:absolute;

">

---<div style="height:100%; width:100%;margin:4% 2.8%;background-color:yellow;"></div>

</div>

2014. aug. 5. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Kisebb height-ot és width-et állítsd be a belső divnek.

Ugyanis:

Külső div 500px magas pl., a belső meg 100%, tehát az is 500px. Ebbe nem számít bele a margó, amit utána ráteszel.

2014. aug. 5. 14:40
 2/5 anonim ***** válasza:

És ha a belső div margin-ja helyett inkább padding-ot állítanál a külső div-ben?

[link]

2014. aug. 5. 14:41
 3/5 A kérdező kommentje:
A padding-gal az a probléma, hogy csak a külső 'div' nagyságát növeli.
2014. aug. 5. 15:30
 4/5 A kérdező kommentje:
Még annyit tudok elképzelni, hogy lejebb veszem a belső 'div' oldalhosszait, és középre állítanék mindent. Csakhogy függőlegesen nem tudom hogyan lehetne.
2014. aug. 5. 15:48
 5/5 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok

Elolvastad, amit írtam?

Én így csináltam vagyis próbáltam ki:

<div style="height:92%; width:94.4%;margin:4% 2.8%;background-color:yellow;"></div>

<!-- csak a belső div! -->

Bár nem teljesen úgy működik, ahogy várná az ember (az alsó margóra gondolok). De ahogy láttam, a #2-es megoldásában is ugyanúgy néz ki. Szerintem %-nál nem kéne használni tizedestörteket, vagy szimplán a %-os margin gázos...

Én inkább konkrét pixel értékeket adnék meg... A magasságra mindenképpen meg tudod tenni!

2014. aug. 5. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!