Hogy töltsek fel portálmotort, egyáltalán mi is az a portálmotor? Van egy weblap amihez kellene ilyen, de egyszerűen nem boldogulok vele. Meg kellene adni az ftp címet amivel önmagában nincs gond, csak nem fogadja el a megadott címet.
Nem, nekem nincs meg a kellő tudásom. A következőket nem tudom:
Milyen portálmotor
Melyik szolgáltató
Milyen ftp címet adtak hozzá
Milyen hibaüzenet jött ki
Mivel csatlakoztál fel az ftp címre
Egyetlen konkrét információ van, a weblapszerkesztő, és ez egyben a probléma szempontjából a legérdektelenebb, legirrelevánsabb, leginkább tökmindegy. Ilyen esetben pontosan annyit érsz vele mint egy windows jegyzettömbbel.
Portálmotor, tartalomkezelő rendszer. Sok ingyenes van amit használhatsz, ezeket testre lehet szabni (mind külsőleg, mind funkcióiban)
Pl.: joomla, Drupal, Wordpress (ez utóbbit ajánlom)
Hátrányuk, hogy elég sok memóriát és processidőt esznek, valamint igényesek a futtató környezetre, ezért a gyengébb ingyenes tárhelyek nem mindig tudják őket futtatni. Hátrányuk még, hogy ingyenességük okán elég könnyű betörni egy ilyen rendszerbe (persze egy profinak), hiszen a forráskódjuk gyakorlatilag nyilvános.
Telepítésük viszonylag egyszerű, a honlapjukon bővebben is olvashatsz róla. Használatukhoz nem szükséges weblapszerkesztő, telepítés után az adminisztrációs felületen keresztül a legtöbb tartalom, kinézet állítható, feltölthető.
Fizetős portálok gyakran megrendelésre, igény szerint készülnek. Áruk nagyon változó 100ezer forinttól a csillagos égig (igény és fejlesztői stábtól függően).
Nos osztom az első hozzászóló véleményét.
FTP, az egy fájlok kezelésére szolgáló internetes protokoll.
Sok program van ami képes kezelni (Totál/Win Commander).
DE akár az alap Windows intéző is!
http ami egy webes protokoll és böngészőben használnak ftp -t kell használni.
Ehhez adott a szolgáltató kellő információt. hostname (szerver elérési címe), user (felhasználónév), password (jelszó). ftp://user:password@hostname/
Szóval ez egy nagyon-nagyon alap dolog, és biztos működik, csak te vagy béna hozzá. :-)
"WebsiteX5 Evolution9" <<< törölheted is, statikus oldalt lehet vele össze klikkelni, de nem igazán használható másra.
a "portál motor" amiről fogalmad sincs, az egy szerver oldali webes "program", többnyire PHP-MySQL -re épül.
hogy most ne menjünk bele milyen és mennyi fajta rendszer van, meg azt se tudod mi kell neked, így kicsit leegyszerűsítem, neked valószínűleg egy tartalom kezelő rendszer kell, ami a CMS.
Ez lehet Wordpress, Joomla, Drupal... (nagyon sok van, ez a 3 a legnépszerűbb)
Ezekről már rengeteg infót találsz a fejlesztőik oldalán, a telepítés, pluginok és kinézetek hozzáadásától kezdve.
DE ami a kérdésed és megközelítésedből látszik, szerintem maradj a wix.com logger.com és hasonló klikkelős oldalaknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!