Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogy töltsek fel portálmotort,...

Francis Pope kérdése:

Hogy töltsek fel portálmotort, egyáltalán mi is az a portálmotor? Van egy weblap amihez kellene ilyen, de egyszerűen nem boldogulok vele. Meg kellene adni az ftp címet amivel önmagában nincs gond, csak nem fogadja el a megadott címet.

Figyelt kérdés
Ami elvileg kellene a weblaphoz: tárhely ami megvan, weblapszerkesztő ami megvan (WebsiteX5 Evolution9), ftp cím ami megvan csak nem fogadja el, portál motor amiről fogalmam nincs mi és mikép kell feltölteni, adatbázis ami szintén megvan csak amíg nem töltöm fel a portál motort addig az adatbázist sem tudom feltölteni.... Mit tegyek, vagy mit csinálok rosszul? Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. júl. 28. 09:01
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Ami hiányzik neked, az a tudás.
2014. júl. 28. 09:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,igazán értékes választ adtál. Gondolom neked is megvan a kellő tudás és ezért szóltál hozzá... Sokat segítettél. Komolyan. Pont ilyen válaszra voltam kíváncsi. De a nagy tudásod mellett még értelmes segítséget nem nyújtottál. Ezért kár volt hozzászólnod.... De olyan emberek is van vannak mint te. :) Csak így tovább! ;)
2014. júl. 28. 09:40
 3/8 anonim válasza:
fizess valakinek akinek meg van a 4 általános, hogy csinálja meg.
2014. júl. 28. 10:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nekem nincs meg a kellő tudásom. A következőket nem tudom:

Milyen portálmotor

Melyik szolgáltató

Milyen ftp címet adtak hozzá

Milyen hibaüzenet jött ki

2014. júl. 28. 10:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel csatlakoztál fel az ftp címre

Egyetlen konkrét információ van, a weblapszerkesztő, és ez egyben a probléma szempontjából a legérdektelenebb, legirrelevánsabb, leginkább tökmindegy. Ilyen esetben pontosan annyit érsz vele mint egy windows jegyzettömbbel.

2014. júl. 28. 10:11
 6/8 Drone007 ***** válasza:
67%

Portálmotor, tartalomkezelő rendszer. Sok ingyenes van amit használhatsz, ezeket testre lehet szabni (mind külsőleg, mind funkcióiban)

Pl.: joomla, Drupal, Wordpress (ez utóbbit ajánlom)

Hátrányuk, hogy elég sok memóriát és processidőt esznek, valamint igényesek a futtató környezetre, ezért a gyengébb ingyenes tárhelyek nem mindig tudják őket futtatni. Hátrányuk még, hogy ingyenességük okán elég könnyű betörni egy ilyen rendszerbe (persze egy profinak), hiszen a forráskódjuk gyakorlatilag nyilvános.

Telepítésük viszonylag egyszerű, a honlapjukon bővebben is olvashatsz róla. Használatukhoz nem szükséges weblapszerkesztő, telepítés után az adminisztrációs felületen keresztül a legtöbb tartalom, kinézet állítható, feltölthető.

Fizetős portálok gyakran megrendelésre, igény szerint készülnek. Áruk nagyon változó 100ezer forinttól a csillagos égig (igény és fejlesztői stábtól függően).

2014. júl. 28. 10:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Nos osztom az első hozzászóló véleményét.

FTP, az egy fájlok kezelésére szolgáló internetes protokoll.

Sok program van ami képes kezelni (Totál/Win Commander).

DE akár az alap Windows intéző is!

http ami egy webes protokoll és böngészőben használnak ftp -t kell használni.

Ehhez adott a szolgáltató kellő információt. hostname (szerver elérési címe), user (felhasználónév), password (jelszó). ftp://user:password@hostname/

Szóval ez egy nagyon-nagyon alap dolog, és biztos működik, csak te vagy béna hozzá. :-)

"WebsiteX5 Evolution9" <<< törölheted is, statikus oldalt lehet vele össze klikkelni, de nem igazán használható másra.

a "portál motor" amiről fogalmad sincs, az egy szerver oldali webes "program", többnyire PHP-MySQL -re épül.

hogy most ne menjünk bele milyen és mennyi fajta rendszer van, meg azt se tudod mi kell neked, így kicsit leegyszerűsítem, neked valószínűleg egy tartalom kezelő rendszer kell, ami a CMS.

Ez lehet Wordpress, Joomla, Drupal... (nagyon sok van, ez a 3 a legnépszerűbb)

Ezekről már rengeteg infót találsz a fejlesztőik oldalán, a telepítés, pluginok és kinézetek hozzáadásától kezdve.

DE ami a kérdésed és megközelítésedből látszik, szerintem maradj a wix.com logger.com és hasonló klikkelős oldalaknál.

2014. júl. 28. 11:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Főleg az utolsó kettőt. Végül is megtudtam amit szerettem volna. Hasznos volt az információ. Bár zárójelben megjegyezném, hogy nem arra voltam kíváncsi mennyire értek ehhez vagy mennyire nem és az sem érdekelt kivel csináltassam meg. De lényegében kaptam olyan választ amit tudok hasznosítani. Köszönöm még egyszer!
2014. júl. 28. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!