Weboldal ajax töltésekkel?
Figyelt kérdés
Egy weboldalt csinálok, ami csak ajaxot használ oldal töltésekhez. jQuery post függvény pontosabban, remélem ez is ajaxnak számít. Nem értek hozzá teljesen. Van egy ilyen overlay div benne egy loader giffel. Amikor gyorsan tölt az oldal, akkor ez a div megjelenik és egy villanásnyi idő múlva el is tűnik, ami eléggé idegesitő. Hogy tudnám megoldani hogy 500ms-ig ne jelenjen meg, és ha ez idő alatt sem futott le a postra a válasz, akkor jelenleg csak meg?2014. júl. 14. 22:09
1/10 anonim válasza:
Hozz létre egy változót, ami az oldal betőltésekor kap 1-es értéket. A gif megjelenítését pedig rakd bele egy settimeout függvénybe, (500-as késleltetéssel), de csak akkor fusson le ha a fenti változó 0. Ekkor abba a problémába fogsz ütközni, hogy ha ezután jelenik meg rögtön az oldal, akkor szintén villanás lesz, ezért késleltesd inkább az oldalbetöltést. Én ezt fade in átvezető animációval oldottam meg.
2/10 anonim válasza:
betöltés előtt egy setTimeouttal elindítod a loader gifet, betöltés után pedig leállítod.
3/10 anonim válasza:
asd = timeout(... 500);
$post( ... ).done( clearTimeout(asd); ... );
4/10 anonim válasza:
google nem szereti az ajaxot, csak gondoltam szólok. nekem is kedvent megoldásom, de nem használom mert SEO sztem fontosabb
5/10 anonim válasza:
Meg lehet csinálni különálló oldalként, aminek egy részét (contentet értelemszerűen) tölti be a megfelelő helyre. Úgy meg gondolom gúgli is indexelni fogja.
6/10 anonim válasza:
Szerintem vannak esetek mikor a sebesség többet ér mint a SEO.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen a SEO-n gondolkodtam, jelenleg contentként tölti be a külön oldalakat, amik sima GET-es oldal hívással nem elérhetőek. Így max a főoldalt fogja be SEOzni ami lehet hogy elég lesz.
2014. júl. 15. 18:43
8/10 anonim válasza:
"google nem szereti az ajaxot"
Az már csak a weblap készítőjén múlik, hogy úgy építse fel az oldalt, hogy a googlenak és a felhasználónak is készít linket amin keresztül js nélkül is elérhetők a tartalmak. Szóval, ilyen esetben is lehet keresőbarát.
10/10 anonim válasza:
Nem tökmindegy? Tegyél rá. Az is lehet hogy véletlen volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!