Mi kell egy ilyen weblap készítéséhez?
Szeretnék csinálni egy weblapot, de még csak a HTML-t ismerem.
Hogy kell azt megcsinálni, hogy ne csak szöveget, hanem grafikát is csináljak, tehát mint egy normális oldalnál.
CSS vagy PHP?
És ezt nehéz itthon megtanulni?
HTML, CSS, JavaScript (vagy ha ehhez lusta vagy, valamilyen JavaScipt keretrendszer, pl JQuery), ha dinamikus weblapot akarsz, akkor valamilyen szerveroldani techológia ismerete, (kis weplapoknál a PHP a legnépszerűbb (és legingyenesebb), ha komolyabb dologról vagy szó, akkor ASP.NET vagy JSP).
Ezeket a technológiákat megtanulni a nulláról indulva (kis HTML ismeret ebben az estben = 0), ha megvannak hozzá az adottságaid és elég időt tudsz rászánni legalább 2 év.
kinek hogy. én egyből php-vel kezdtem és siman megy.
20/L
html ben is tudsz grafikát csinálni, csak CSS ben több a lehetőség szebb grafikára, és egyszerübb mert nem kell mindenhez odaírnia formázását, hanem minden egyforma dolog ugyanazt a formázófájlt használja.
A PHP az a weboldal programozási része, az alapjait érdemes lenne emgtanulni annak is. Ha pl a menüket nem akarod egyesével minden aloldalba beilleszteni, hanem külön fájléba rakod és az almenükbe csak beágyazod.
igy ha módosul a menü akkkor nem kell mindenütt áttírni.
Akkor ezt inkább kihagyom most.
Sulimban jövőre vagy 2 év múlva tanulom majd a php-t meg minden ilyesmihez hasonló dolgot, addig kibírom :)
Én a joomlát ajánlom abban van minden ami mondhatni nem alap.
És ahhoz olyan tárhelyszolgáltató kell ami engedélyezi azokat a beállításokat.
PL.: xtreemhost.com
[link] viszonylag olcsón jutsz jó minőségü oktatóanyagért, könnyen megérthető, sokszor van kedvezményes áron, ha tanulni akarsz akkor minimum egy könyv vagy egy ilyen anyag jóljön az alapok elsajátításához, miért várnál két évet, addigra már lehet te tanítanád a tanárodat suliban. :)
Ez nem egy ördöngősség, csak le kell ülni hozzá megérteni, és gyakorolni.
Ha vágod az angolt akkor ezzel a legkönnyebb (ez HTML de a legkönnyebb honlapkészítő prog):
Web Page Maker
Töltsd le innen:
serial:
35566-18199-61821-53322
Én 17 éves vagyok (lány), 15 éves korom óta ezzel csinálok honlapokat.
Jah és grafikát pedig Photoshop-pal, bár nemtom hogy érted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!