Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Milyen tanácsokat tudtok adni...

Milyen tanácsokat tudtok adni a honlapomhoz?

Figyelt kérdés

Igen megint én. Oldal ---> [link]

Jó ez a design vagy nem? Ha nem akkor abban kérek segítséget.(de nem csak a design-nel kapcsolatban)

NEM VÉLEMÉNYT hanem TANÁCSOKAT kérek.

Az oldal pedig NINCS még kész!

Ezért kérek még az elején tanácsot, hogy mi kell még.

Köszönöm a jó/javító jellegű/rossz tanácsot is!

2014. júl. 2. 18:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szóval nem tetszik. A gáz az, hogy rajtad kívül a 2013-2014-es egyenes, no-border style mindenkinek eléggé tetszik, tehát szívás: olyan oldalt csinálsz, ami blog, tehát abszolúte másoknak szól, és erre van pofád kijelenteni, hogy NEKED nem tetszik.

Miután sikerült egy halálbugos, moderáció nélküli, szörnyen összecsapott weboldalt elkészítened, megkérlek, most vonulj vissza úgy 2 hónapra, a weboldalt tedd elérhetetlenné, te fejleszd más cím alatt, majd a nyár végén ugyanezt a kérdést, az új linkkel írd ki újra. Talán fejlődsz, de ez így - ... Inkább nem írok VÉLEMÉNYT, mert elektronikusan megerőszakolsz.

Tudottan nem kész weboldalt NEM akarunk értékeltetni.

2014. júl. 3. 19:50
 12/15 A kérdező kommentje:
Te miről beszélsz? Hol mondtam olyat, hogy nem tetszik a weblapom??? Veszem azt, hogy senki nem jelezte a tetszését csak az utálatát ebben a fél évben mert kb. 3-szor tettem fel ezt a kérdést ebben az évben. Mindig mások válaszolnak. Ezt az oldalt bezártam, de azt hiszem nem valoszínű, hogy ide visszajövök tanácsot=véleményt kérni mert mind úgyan azt mondja, mindig, én hiába ígyekszem a TI "kívánságaitokat" teljesíteni nem jön össze, majd valoszínű egyszer már majd én is tehetséges leszek valamiben mástnem birkaszőr nyirásban.
2014. júl. 4. 11:51
 13/15 A kérdező kommentje:

Vagy arról beszélsz amit ki tettél, azt te csináltad amúgy?

Esetleg senki sem nyújt segítséget hanem ilyen legyen meg olyan. Én úgy szoktam meg az iskolában, hogyha nem megy valami meg kell keresni a tanárt, hogy magyarázza el a egyenletet vagy, hogy most az én esetembe legyünk, hogyan kell a XSS injectiont levédeni, vagy mennyire hatékony a mysqli_querí ez ellen, avagy hogyan kell egy mondjuk valami fejléc cuccott csinálni.

De nem kaptam, majd meg látjuk mi lesz, felteszem fél éve tanulom a dolgot és egyedül csináltam!

Na mindegy!

2014. júl. 4. 11:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Nem mindig más válaszol amúgy.

Sok építő jellegű kritikát kaptál, és webfejlesztésben így megy ez, saját magadnak kell megkeresned ezek alapján a dolgokat, és fejlesztened magad, ha pedig nem megy, nyugodtan kérj bővebb tanácsot, kérdezz részletesebben.

A tanárnak is szólsz, ha nem érted, vagy ha segítséget akarsz tőle.

Fel is ajánlottam a segítségemet, utolsó fél mondatomban, #7-es válasz.

Sajnálom, hogy fikázásnak tűnik, de jó tanácsnak szántuk, mi is követtünk el csúnya dolgokat kezdőként.

Tegnap visszanéztem egy ~fél évvel ezelőtti designomat, és elszégyelltem magam :D.

De én is így kezdtem, ami tetszett oldal, onnan "loptam" ötleteket, majd csinosítottam, aztán túl csicsás lett, de végül belejöttem.

Most azt javaslom, hogy gyakorlásnak csináld azt, hogy választasz egy oldalt, mindegy hogyan néz ki. Minden szöveget, képet átmásolsz róla.

Nézegetsz sok olyan jellegűt, és azok alapján nulláról (csak szöveg,kép) megcsinálsz egy designt.

Ha nem vagy megelégedve, elteszed emlékbe, és ismét előről, de jobb eredménnyel.

A menürendszer kigondolása nélkül pedig ne állj neki semminek.

Ha tudsz angolul keress rá ux, usability témáknak, ha nem tudsz, akkor pedig tudj.. :D

Minden dolgot el kell nevezni. Nem "gomb", nem "ok", hanem "mentés", "tovább", "igen", "nem".

Nincs olyan hogy egyéb menüpont, akkor újra kell tervezni a felépítést.

Írd le papírra, milyen oldalaid lesznek, rendszerezd őket, vond össze amit lehet, rendezd kategóriákba.

Ne akard (még) megváltani a világot, ez a blogos dolog nem fog beválni.

Minden adatot szűrni kell, ami kliensoldalról jön.

Nem lehetnek kósza tagek (bezáratlan), script tag (és természetesen ha nem engedett semmi, akkor semmilyen tag, van erre egy függvény). Sql injection ellen pedig egyelőre használd a mysql_real_escape_string függvényt, később pedig rétj át pdo-ra és prepared statementre.

egyelőre ennyi.

2014. júl. 4. 16:48
 15/15 anonim ***** válasza:

amúgy #11-es válaszhoz:

Ha saját magam oldalát csinálom, én sem csinálok olyan designt, ami nekem nem tetszik. Irtózom a legtöbb onepage oldaltól.

Ha már pénzért menne a dolog, akkor olyan lesz, amilyet kérnek, akár 600 gif cica is csilloghat rajta.

2014. júl. 4. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!