Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Milyen tanácsokat tudtok adni...

Milyen tanácsokat tudtok adni a honlapomhoz?

Figyelt kérdés

Igen megint én. Oldal ---> [link]

Jó ez a design vagy nem? Ha nem akkor abban kérek segítséget.(de nem csak a design-nel kapcsolatban)

NEM VÉLEMÉNYT hanem TANÁCSOKAT kérek.

Az oldal pedig NINCS még kész!

Ezért kérek még az elején tanácsot, hogy mi kell még.

Köszönöm a jó/javító jellegű/rossz tanácsot is!

2014. júl. 2. 18:35
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a felugró menüpontok hangulatosak lennének, hogy ezt hogy kell megprogramozni, erre itt egy link:

http://www.netoktato.hu/?func=tut&act=view&cat=6&id=216

de amúgy valahogy így nézne ki html-ben:<div id="menu">

<ul>

<li><a href="#">Első</a></li>

<li><a href="#">Első</a>

<ul>

<li><a href="#">Második</a></li>

</ul>

</li>

<li><a href="#">Első</a>

<ul>

</ul>

</li>

</ul>

</div>

2014. júl. 2. 19:32
 2/15 2xSü ***** válasza:
45%

Az a gond, hogy minden tanács szükségszerűen hordoz magában véleményt. Ha én azt mondom, hogy szerintem legyen világosabb a háttér, az egyben vélemény is, hiszen ezzel deklarálom, hogy szerintem a háttér túl sötét, ami rossz, vagy legalábbis rosszabb.

Az a gond, hogy hiába nem kérsz véleményt, ez nem így működik. A dizájn például nem csak egy önálló valami, ami független lenne a tartalomtól. A jó dizájn aláfesti, megtámogatja a tartalmat. Lehet akármilyen szép rózsaszín, virágmintás dizájn, egy temetkezési vállalkozó honlapján az katasztrofális, míg egy virágbolt, vagy egy bababolt esetén meg kitűnő.

Szóval a dizájnnak kellene valamilyen módon a tartalomhoz idomulnia. De a tartalom egyrészt nincs még meg. Ami utal a jövőbeli tartalomra, az meg teljes káosz. Az oldal nevében TV van, ami valamiféle videós, tévés dologra utal. Az egyetlen bejegyzés meg zenei tartalom, illetve a honlap fejléce is erre utal. Amúgy meg ott a blog és a portál szó is, meg játékok, meg… Ha a véleményemet kellene megfogalmaznom, ez így túl kaotikus, olyan, mint egy kalapács, ami manikűrkészlet, hajszárító, vasaló és mobiltelefon is egyben. Az ilyen eszköz általában egyik funkciót sem látja el jól. Ha ezt most tanácsként kell megfogalmazni, akkor szerintem döntsd el, hogy milyen tartalmat akarsz átadni, mi az, amiben annyi és olyan minőségű tartalmat tudsz produkálni, amiért érdemes a honlap látogatójának visszatérnie. Ha ez megvan, akkor meg lehet határozni, hogy erre milyen forma a legmegfelelőbb, egy honlap, egy portál, egy blog? Ha ez is megvan, akkor újra csak a forma jön, immár konkrét dizájn szemszögéből, hogy mi hol van az oldalon, milyen struktúrában, milyen sorrendben milyen menüpontok vannak, hol van a menü az oldalon, mi van a fejlécben, mekkora a fejléc, milyen legyen a logó, a színvilág, a tipográfia, stb…

De azért van pár dolog így is, ami tartalomtól függetlenül abszolút módon értékelhetőek. Pl. a fejlécben szereplő szöveg túl pixeles, újra kellene szerkeszteni. A fejlécben a kotta is, a földgömb is fordított. A felső menüsorban nagyon zavaró a világos alapon fehér betű. A ciánkék háttér valahogy elüt az egész szerkezettől, a világoskékes beütésű szürke alapdizájtól, azon meg a piros színű linkek sem éppen harmonizálnak. A GYIK-nál meg újabb szín jön be, egy egészen új kék árnyalat. A vendégkönyvben nem különülnek el eléggé a bejegyzések, több kisebb bejegyzésnél elég erősen össze fog folyni az egész. Valahogy az egész kinézete olyan szögletes, oldschool dizájn jellegű.

2014. júl. 2. 20:01
 3/15 anonim ***** válasza:

Helló megint, az első vagyok!

Most, hogy így mondja a második, szerintem is kissé sötétre sikerült a háttér. (bocs a véleményért) A Játékokhoz is egy jó tanács: szerintem inkább a saját oldaladon kellene lennie néhány játéknak (amúgy nem foglal sok helyet, mert csak közvetíti egy másik oldalról)

2014. júl. 2. 20:10
 4/15 anonim ***** válasza:

Roppant röviden, hogy végre megértsd:

Vélemény rész:

Az oldal szörnyen néz ki. Ennélfogva a

Tanács:

css-fájlok törlése.

[link]

Miután erre egy kicsit is hasonlít, írd ki újra.

2014. júl. 2. 20:59
 5/15 anonim ***** válasza:

Megint az első!

Bocs, elfelejtettem az instrukciót a játékokhoz :/

De most itt van :) :

Firefox esetén:

1.Válaszd ki az oldalt, amelyen rajta van az Adobe Flash, vagy Unity játék

2.Nyisd meg a Firefox menüt (az új update-ben jobb-felül)

3.Menj a fejlesztő almenüre.

4.Ezen belül menj a Vizsgálóra

5.Kattints a Flash, vagy Unity részre, ezzel megjelenik a vizsgáló ablak rész, kijelölve a kóddal

6.Jelöld ki a Html részt, majd illeszd be a Honlapod fájljába.

Ennyi

(bocs a véleményért, de meg kell említsem, hogy néhány YouTube videót azért még tehetsz rá. Az különösen tetszik, hogy pont Alex a DJ is az egyetlen videóban, mint ami a honlap címe is :)

2014. júl. 2. 21:09
 6/15 A kérdező kommentje:

#4 Olyat sosem fogok csinálni, mert nekem az nem tetszik

#5 jó az ötlet már van is pár tippem, meg van a gépemen is, majd holnap megvalosúl.

2014. júl. 2. 21:25
 7/15 anonim ***** válasza:

ez egy blog a mindenről, de úgy néz ki, mintha valami sok más lenne, egy káosz, és nem tudni mi ez:

az, hogy valaminek a nevében tv van, arra lehet következtetni, hogy valami videós dolog lesz.

a fejlécben tv, portál, blog

felső menüsorban vendégkönyv, képtár, login, egyéb

itt már teljes a káosz, de még folytatódik:

van egy baloldali menü, más pontokkal (hírek, gyik, kereső, kapcsolat), ezek híroldalra utalnak, a kapcsolat (mint kiemelt menü) pedig bemutatkozó oldal

Mielőtt bármit csinálsz, gondold át a menüpontokat, az egész szerkezetet.

3-5 másodperc alatt fel kellene ismernie első rápillantásra egy felhasználónak, hogy miről szól az oldal, milyen jellegű(blog?oktató?galéria?hírek?...).

Pl ezekre tudnia kell a választ: Miről tud itt olvasni, mit tud csinálni?

persze nem pontosan.

(ez is beletartozik a designba, a használhatóság)

a design (jobb mint volt) rossz.

válassz innen színt: [link] és ne nagyon használj más színt/árnyalatot.

nézz meg nagyon alaposan sok-sok oldalt ami tetszik, hasonló jellegűt mint a tied (blog?), és próbáld meg azok alapján megcsinálni.

hozzá pedig [link] , ha esetleg nem sikerülne valami, vagy írj és segítek.

2014. júl. 2. 21:25
 8/15 2xSü ***** válasza:
46%

Hát megnéztem kicsit közelebbről. Módosítom a tanácsomat, ami emígyen hangzik:

Olyan sokféle hobbi van a világon, túrázás, gitározás, olvasás, szövés, főzés, barkácsolás, ami mind-mind olyan, hogy nem gond, ha nem értesz a tervezéshez, a dolgok kicsit alaposabb átgondolásához annyira. Ez most így tudom, hogy beszólásnak tűnik, de komolyan gondolom. Ha csinálsz is valami honlapkészítésszerű, programozást érintő dolgot, akkor csináld úgy a magad szakállára, afféle időtöltésnek, akkor is inkább kisebb célokat tűzz ki. Amit most csinálsz, az színtiszta időpocsékolás. Ebből maximum 5 év múlva lesz egy olyan épkézláb honlap, amit egy szakember két hét alatt összehoz, és abban az öt évben én még megelőlegeztem, hogy közben te is tapasztalatokat szerzel.

De most komolyan. Bármelyik jött-ment látogató regisztrálhat magának egy fiókot, eldöntheti mindenféle előzetes moderálás, kontroll nélkül, hogy ő most „admin” lesz az oldalon, és rögtön az első bejegyzése előmoderálás nélkül kikerül az oldalra, ráadásul az amit kiküld, az XSS injection ellen sem védett? Végiggondoltad, hogy ennek milyen következményei vannak? Ez nem szakmai kérdés, ehhez pusztán némi józan paraszti ész kell, hogy nem engedjük, hogy egy tök ismeretlen ember, aki frissen regisztrált, bármit kitegyen a főoldalra, ami úgy néz ki, mintha az oldal hivatalos tartalma lenne, mintha te írtad volna. (Oké, hogy ott a név, de hát azt a kutya nem nézi.)

Amúgy már a feltételek is rosszul kezdőtek, mert az meg a lapunk.hu -ról van gyakorlatilag ellopva. Egy hivatalos, kvázi jogi szöveg, ami eleve jogtalanul van a honlapon? Ezt úgy mégis hogy? Ez kb. akkora szintű pofátlanság, mintha valaki a tőled kölcsönkért fúró segítségével törne be hozzád, megfúrva a zárat. Gondolom a fejléc sem véletlenül tükrözött, mert gondolom az is lopott tartalom. Oké, hogy nem tudsz sajátot csinálni, de akkor miért akarsz honlapot készíteni. Oké, hogy még nem volt idő sajátot csinálni, de akkor addig dobj össze valamit, ami legalább a te munkád, ha sima szürke háttér van, még az is jobb. De addig mi a fenének kérdezed, hogy milyen tanácsot adjunk, hiszen tudod, hogy milyen munkálatokat kell még elvégezni.

2014. júl. 2. 21:54
 9/15 SimkoL ***** válasza:

[link]

A fejlecet átfordítottam neki, csak át kell majd konvertálni kisebb méretűre mert így a png 666.331 byte :)

2014. júl. 3. 00:55
 10/15 anonim ***** válasza:
még egy fontos dolog: "egyéb"-nek elnevezni egy menüpontot csúnya! rossz dolog! :D nem szabad
2014. júl. 3. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!