Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Hogyan tudok dinamikus oldalak...

Diana75 kérdése:

Hogyan tudok dinamikus oldalakba Facebook Tetszik vagy Megosztás gombot elhelyezni?

Figyelt kérdés

Olyan gondom lenne, hogy egy hírportál cikkeibe szeretnék elhelyezni FB Tetszik és Megosztás gombot. A Facebook generált is kódot, amit a megfelelő helyre, vagyis a cikk forráskódjába elhelyeztem. A baj csak az, hogy minden esetben magát a főoldalt osztja meg, és nem a cikket, vagyis nem a cikk címe és oldala jelenik meg. Próbáltam XFMBL-lel, IFRAME-mel, de nem működött.

Mi lehet a megoldás, hogyan helyezzek dinamikus oldalakba Tetszik gombot?

2014. jún. 27. 16:52
 1/6 anonim ***** válasza:
2014. jún. 27. 16:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Ahogy a kérdésben is írtam, ezt már megcsináltam. Pont úgy, ahogy a Facebook írta, az általa generált kódot beszúrtam, de csak a főoldalt lehet lájkolni, nem a cikket.
2014. jún. 27. 17:25
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát írd meg a hírportálodat úgy, hogy a bejegyzés URL-jét illessze bele a Facebook Like gomb kódjába.
2014. jún. 27. 17:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Ezt is megtettem, de ettől nem vált dinamikussá, és nem a cikket osztotta meg, hiába oda tettem a facebook gombot, hanem magát a honlapot.
2014. jún. 27. 18:50
 5/6 edemmester ***** válasza:
A facebookos gomboknak van egy href paraméterük. Ennek add meg a cikk URL-jét. Ezen kívül ha használsz OpenGraph meta tageket, akkor azok között is az og:url-nek a cikk (azaz a jelenlegi oldal) URL-jét add meg. Ha mindkettőt így állítod be, akkor rendben lesz.
2014. jún. 27. 20:01
 6/6 A kérdező kommentje:

Hosszas próbálkozás után megoldottam a problémát, ami - mint kiderült - rendkívül egyszerű volt. A Facebook ezt a kódot generálta:

<div class="fb-like" data-href=" [link] data-layout="button_count" data-action="like" data-show-faces="false" data-share="true"></div>

Ebből kiszedtem a data-href=webcim részt, a többi maradt, és így tökéletesen működik, mindig az aktuális cikket az aktuális címmel és képpel osztja meg.

Csak azért írtam meg, hogy ha valakinek a jövőben hasonló problémája lesz, akkor ez a megoldás. :)

2014. jún. 28. 05:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!