Elmentett HTML kódot megnyitom böngészőben nem jeleníti meg az ékezetes betűket vagy valami teljesen más absztrakt karaktereket rak be helyettük. Mi lehet a hiba oka, és hogyan tudnám ezt korrigálni?
A Kód a következő:
<!DOCTYPE html>
<html lang="hu">
<head>
fej meta-adatok...
</head>
<body>
törzs (Megjelenítendő tartalom)
</body>
</html>
és ezt kapom a böngészőmben:
fej meta-adatok... tĂśrzs (MegjelenĂtendĹ tartalom)
Head-be:
<meta charset="UTF-8">
És UTF8 karakterkódolással mentsd el a dokumentumot.
Ja, hogy konkrétan ez a HTML-ed?
<head></head> közé kell amit az előbb írtam, valamint egy <title>Oldal címe</title> is. A most ott lévő szöveget pedig töröld.
Köszönöm válaszod ez volt a probléma közbe én is rájöttem... :)
<head></head> közé tudom h az oldal címe kell majd vagy ami az oldal keresését segíti esetleg oldal neve....
de a <title></title> tag-ekre miért van szükség?
Szívesen
<title> tag kötelező a HTML-ben. Itt kell megadnod azt a nevet, ami a böngésző tabjára kerül kiírásra.
Köszi a linket is, nagyon hasznosnak tűnik! :)
én jelen pillanat innen: ( [link] tanulgatom a html-t kíváncsi vagyok a véleményedre szerinted mennyire megfelelő és korszerű ez az oldal arra, hogy létre hozzak 1 honlapot amibe tudok fórumot regisztrációt/bejelentkezést beépíteni??
Csak bele-bele olvastam, de HTML5-tel és PHP 5.x-szel foglalkozik, szóval korszerűnek korszerű. Az már más kérdés, hogy megfelelő-e. Ha érted, amit írnak, akkor megfelelő.
Én nem szeretek magyar nyelvű dokumentumokat olvasni IT témakörben.
Ja, a kérdés fórum, felhasználókezelés részére adott válasz lemaradt. :)
Az a lényeg, hogy megértsd a PHP és a HTML alapjait, valamint meg tudd fogalmazni egy-egy probléma megoldásának lépéseit és nem lesz probléma ezekkel a dolgokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!