Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Melyik a megfelelő HTML5...

Melyik a megfelelő HTML5 struktúra SEO szempontjából?

Figyelt kérdés

<article><section></section></article>

vagy

<section><article></article></section>

Én inkább az első struktúrát tartom jobbnak, de a HTML5-tel foglalkozó könyvek és weboldalak nem egységesek ezzel kapcsolatban.

Listában lévő weblapmenüt érdemes címsorba tenni?

<li><h2><a href="index.php">Kezdőlap</h2></a></li>

vagy

<li><h3><a href="index.php">Kezdőlap</h3></a></li>

vagy

<li><a href="index.php">Kezdőlap</a></li>

Melyik a jobb SEO szempontjából?

2014. jún. 21. 05:40
 1/3 Drone007 ***** válasza:
100%

A section és az article elemek közt nincs éles különbség, bár az article sokkal egyértelműbb (cikk) a section viszont article-n belül is használható, hogy részekre ossz egy hosszú cikket.

Listában NEM használunk header elemeket, azok mindenképpen magasabb szintűek mint egy lista. A szerepük SEO szempontjából a dokumentum tagolásában van, a menüben semmi keresnivalójuk.

2014. jún. 21. 08:42
 2/3 anonim ***** válasza:

"Listában lévő weblapmenüt érdemes címsorba tenni?"

Nem. Formázás szempontjából csak a szívás van vele, logikai szempontból pedig a menüpontok semmiképp sem címek.

2014. jún. 21. 18:42
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem szoktam a menü elemeit címsorba pakolni, de sok weblap forrásában láttam már, ezért elbizonytalanodtam, hogy érdemes lehet-e.

A section és article kérdésében meg pont fordítva írtam, mint ahogy rendszerint használom. Szóval, általában több cikket szoktam inkább egy sectionba pakolni, ha azok egy témába tartoznak.

2014. jún. 21. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!