Melyik a megfelelő HTML5 struktúra SEO szempontjából?
<article><section></section></article>
vagy
<section><article></article></section>
Én inkább az első struktúrát tartom jobbnak, de a HTML5-tel foglalkozó könyvek és weboldalak nem egységesek ezzel kapcsolatban.
Listában lévő weblapmenüt érdemes címsorba tenni?
<li><h2><a href="index.php">Kezdőlap</h2></a></li>
vagy
<li><h3><a href="index.php">Kezdőlap</h3></a></li>
vagy
<li><a href="index.php">Kezdőlap</a></li>
Melyik a jobb SEO szempontjából?
A section és az article elemek közt nincs éles különbség, bár az article sokkal egyértelműbb (cikk) a section viszont article-n belül is használható, hogy részekre ossz egy hosszú cikket.
Listában NEM használunk header elemeket, azok mindenképpen magasabb szintűek mint egy lista. A szerepük SEO szempontjából a dokumentum tagolásában van, a menüben semmi keresnivalójuk.
"Listában lévő weblapmenüt érdemes címsorba tenni?"
Nem. Formázás szempontjából csak a szívás van vele, logikai szempontból pedig a menüpontok semmiképp sem címek.
Köszönöm a válaszokat!
Nem szoktam a menü elemeit címsorba pakolni, de sok weblap forrásában láttam már, ezért elbizonytalanodtam, hogy érdemes lehet-e.
A section és article kérdésében meg pont fordítva írtam, mint ahogy rendszerint használom. Szóval, általában több cikket szoktam inkább egy sectionba pakolni, ha azok egy témába tartoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!