Szerinted kik lehettek azok a botcsinálta webfejlesztők, akik a Jófogás.hu apróhirdetési portált ennyire elrontották?
Úgy megbántam, hogy regisztráltam ott, mint a kutya, amely kilencet kölykedzett.
Oké, hogy ingyenes, de olcsó húsnak ennyire híg legyen a leve?
Kezdjük azzal, hogy:
1. Ha 3 három hónap után lejár a hirdetésed, értesítést kapsz, blla-bla, hogy esetleg újítsd meg. Ez is okés, de ha mondjuk 20 hirdetésed jár le azon a napon (ez könnyen előfordulhat akkor, ha például könyveket hirdetsz), akkor 20 értesítőt kapsz, és külön-külön tudod megújítani a hirdetéseidet. Az OLX.hu ezt szépen megoldotta, az aznap lejárt hirdetések egy kattintással megújíthatók.
2. Egy másik dolog, amit az OLX.hu szépen megoldott, de a Jófogás.hu erre (sem) volt képes: a hirdetési lapok dinamikussága. Mindjárt elmagyarázom: tegyük fel, hogy feladsz 20 hirdetést (szintén könyvek), telefonszámmal. Nos, a normális az lenne, hogy a telefonszámot a profillapon adja meg az ember, és esetleg az egyes hirdetéseknél állíthatja be, hogy megjelenjen-e vagy sem. A Jófogásnál, ha egy hirdetésnél megadtad a telefonszámot, onnan vésővel-kalapáccsal is csak nehezen tudod kiszedni. Mikor van erre szükség? Például, ha szeretnéd, hogy a telefonszámod megjelenjen a hirdetéseid alatt, mellett, amíg belföldön vagy, de külföldi tartózkodás esetén (pl. arra a két hétre, amíg elmentél nyaralni), nem szeretnéd – a magas roaming-díjak miatt, pl. – megjelentetni a telefonszámod. Nos, egy normális programozó – mint említettem – ezt úgy oldja meg, hogy a felhasználó csak a profillapján megadja vagy nem adja meg a telefonszámát, és a hirdetései dinamikusan onnan jelenítik meg vagy sem. Ennyi!
Én, őszintén szólva, a Jófogás.hu programozóját visszaküldeném a suliba, és egyben minimum 4 évre eltiltanám a szakma gyakorlásától.
Egyébként attól hogy nincs mindenkinek okostelefonja, még be lehetne építeni egy ilyen szolgáltatást, mint ahogy mobil oldal is van sok helyen, pedig azt sem használja mindenki.
Az adatvédelemmel ugyanez a helyzet, nyilván nem kötelező egy szolgáltatás használata. (Gps)
Lássuk be, ezt most bnézted
Ja látom sztornó:)
Bár szerintem jó ötlet.
"Az adatvédelemmel ugyanez a helyzet, nyilván nem kötelező egy szolgáltatás használata. (Gps) "
Viszont egy indokot ad arra, hogy ne építsenek bele ilyet alapértelmezetten/bekapcsolva, pláne ne folyamatos lejelentésre (a'la Nagy Testvér).
Mint írtam, beállítástól függően. Meg nem arról van szó hogy a honlapra ki van írva hogy "külföldön vagyok, rámold ki a lakást" hanem egyszerűen nem jelenik meg a telefonszám.
Tudom, aki korábban felírta a számod egy papírra azt a hívást nem lehet kivédeni, mint ahogy a szomszéd Marcsi néniét sem. Ez egy szolgáltatás, php-ban 3 sor, gondolom x-code-ban sem lesz sokkal több.
Nem vagyok egyedül:
www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__5603934-mit-szoltok-hozza-hogy-az-olx-es-a-jofogashu-mint-a-2-legnagyobb-hazai-aprohi
A (KAPCSOLAT) gombot azért teszik ki minden weboldalon ,
hogy az oldalt (REGISZTRÁLT és NEM REGISZTRÁLT) használok ,
eltudják küldeni észrevételeiket , fejlesztési javaslatokat ,
és más problémás ügyekben is kapcsolatba tudjanak lépni az adott weboldallal .
Amíg ezt nem teszed(teszi meg) valaki , addig nem tudnak segíteni vagy az oldalt fejleszteni se tudják !!!
Használd a (KAPCSOLAT) gombot írd le nekik a problémádat az oldallal kapcsolatban .
(!!!ELŐSZÖR IS TUDJANAK RÓLA !!!)
Utána lehet várni , ha nem történik változás , használhatod szabadon és önkéntesen a (PROFILOD TÖRLÉSE) gombot .
Használj más oldalt , ami ez irányú szükségleteidet kielégíti !!!
---
Nem vagy egyedül , ő neki is ugyanaz a válasz , amit fentebb olvastál !!!
---
Amennyiben a (KAPCSOLAT) gombot nem használtad(használtátok) ,
és nem tudattad(tudatátok) egyszer sem az oldallal a problémát(problémátokat) ,
ez csak egy oldal lejáratása !!!
---
Milyen érdekes ezen az oldalon , jobb alsó sarkában is ott olvasható :
---- Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu ----
---
ENNYI!!!
@karesz01
Annyi meg a bambi!
Hát, mi vagyok én: az ingyenes tesztelőjük?
(Na, jó, az is igaz, hogy én ingyen használom az oldalukat. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!