Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Procedurális vagy OOP? Ti...

Procedurális vagy OOP? Ti melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat olvasgattam, és sok helyen szidják az OOP-t de pl nagyon sok munkáltató ilyen szemléletet vár el. Nem tudom eldönteni hogy melyik irányba indulja el.

2014. jún. 18. 17:29
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja, PHP-ban. :)
2014. jún. 18. 17:30
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mihez mi. Komolyabb weboldalhoz OO, Egyfájlos php cucchoz elég a proc. is.
2014. jún. 18. 17:39
 3/8 Tengor ***** válasza:
100%
Ismerd és tudd mindkettőt! Innen már csak egy lépés, hogy tudd, mikor melyiket érdemes használni.
2014. jún. 18. 17:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

OOP!!! De jó ha tudod mind2tőt.

Csak hogy említsek más nyelvet:

C - csak is kizárólag fukcionális

C++ - funkcionális és objektumorientált is

JAVA - csak is kizárólag objektum orientált

Smalltalk - csak is kitárólag objektum orientált (bár más megközelítésben)

Haskell - csak is kizárólag functionális

Prolog - tények és szabály leírás alapú

Occam - funkciónálisnak tűnhet, de párhutamos programozású

2014. jún. 18. 18:50
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

juj juj juj

A funkcionális nem az, amire gondolsz.

2014. jún. 18. 19:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen, ez nekem is megütötte a szememet.

Azért megy rá a zöld, de a "funkcionális" jelentésével nincs tisztában a válaszoló.

2014. jún. 18. 19:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Én mind a kettőt szoktam alkalmazni. Tudomásom szerint (javítsatok ki ha tévedek) teljesítményben a procedurális veri az oop-t. Tehát vannak szituációk amikor célszerű a legegyszerűbb és leghatékonyabb megoldásokat alkalmazni. Ha összetett feladatról van szó és áttekinthetetlen lenne másképp akkor pedig OOP. Mivel többnyire egyedül dolgozom így válogathatok a megoldások között. Csapatban persze másabb lenne a leányzó fekvése...
2014. jún. 18. 21:47
 8/8 anonim ***** válasza:

"...nagyon sok munkáltató ilyen szemléletet vár el" <<< mert WP/Joomla vagy más előre legyártott rendszerek pluginjainak, moduljainak átpiszkálgatására keresnek embert, és ezek a készen letölthető rendszerek OOP -ban vannak programozva, hogy sok különböző ember által fejlesztett kiegészítők ne akadjanak össze.

Procedurális vagy OOP? >>> mind kettőt ismerni kell!

OOP sokszor inkább bonyolítja, és lassítja a kód működését, de meg van a maga előnye és használhatósága.

Saját projektre bőven elég a procedurális kódolás, és kisebb oldalakhoz is, de akár nagyobbakat is meg lehet valósítani, ha körültekintően alakítod ki szerkezetét.

2014. jún. 18. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!