Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » PHP elég érdekes hiba, mért...

Petike75 kérdése:

PHP elég érdekes hiba, mért kerül át minden <body>-ba?

Figyelt kérdés

Azt hogy ez az én hibám-e vagy sem azt nem tudom de szeretném segítségeteket kérni a következőben.

Adott ez az oldal: [link]

A probléma pedig a következő lenne, ha megnyitjátok akkor észrevehetitek a fejléc előtti üres sort, na igen az sok sok szóköz/tabulátor nem tudom pontosan.

Ha megnézem a forrás akkor az úgy nézz ki ahogy neki kikel néznie de viszont ha az elem megtekintésével vizsgálom meg a hiba problémáját az a következő lesz: a <head> tagekből minden átkerült a <body> tegekhez + még az előbb említett szóköz/tabulátori bekerült elé. Többször is átnéztem a nyers php tartalmát de megfelelően irtam bele minden ahogy én akartam :S

Remélem tud nekem bárki segíteni ebbe a problémába, ha kell forráskód részleteket is küldök.

2014. jún. 17. 21:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
adj meg egy DocType -ot.
2014. jún. 17. 21:23
 2/18 A kérdező kommentje:
ha erre gondoltál <!DOCTYPE HTML> akkor sajnos nem működik így se :S
2014. jún. 17. 21:26
 3/18 anonim ***** válasza:
Hát akkor küldj kódrészletet, mert a kódban van a hiba.
2014. jún. 17. 21:44
 4/18 anonim ***** válasza:
Kit zavar, tedd be a fejlécet fixednek, még jól is fog kinézni. (Persze, absolute is lehetne, de a fejléc szerintem jól néz ki, ha mozog...)
2014. jún. 17. 21:46
 5/18 A kérdező kommentje:

Index pastebin(pont)com/vPDfLGsd

System.php pastebin(pont)com/Ra152sWf

Ha esetleg még kellene valami azt küldöm

2014. jún. 17. 21:53
 6/18 A kérdező kommentje:

4. válaszadónak

Ha csak annyi lenne a probléma hogy egy rés van ott (css el egyszerű fixelni) de itt az is a probléma hogy <head> ból minden kikerült ami viszont elég rossz dolog, pl így nemtudnak más oldalak kiolvasni az enyémből fontosabb információkat mint a title, description stb illetve még a favicont se állítja be így hirtelen csak ennyi jutott eszembe

2014. jún. 17. 21:56
 7/18 anonim ***** válasza:

Ez nem az egész kód.

Pont a lényeg nem látszik, hogy a headbe és a headerbe mit raksz..

2014. jún. 17. 22:08
 8/18 anonim ***** válasza:

#5:

Én úgy látom ezekben nincs hiba. A tippem az, hogy valamelyik gondolom inc/*.php-ben van az a tabulátoros cucc, és az kiprintelődik a <html> elé. Ha valamit a <html> elé printelsz, az automatikusan <body> lesz, és minden más utána már csak <body>-ba pakolódik, a <head> tag-eket meg ignorálja, mert az nem lehet a <body>-ban. Tapasztaltam már ilyet.

Megoldási javaslat: keresd meg, hol printelődik ez a tabulátoros dolog, és töröld ki.

(#3 voltam)

2014. jún. 17. 22:08
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit alaposan átnézetem a forrást.

Valamelyik fájl UTF-8 BOM karakterekkel van mentve.

Nyisd meg a PHP fájlokat notepad++ -al, és kódolásnál válaszd UTF-8 BOM nélkülit.

Ezután mentsd el és töltsd fel, úgy már jó lesz :-)

2014. jún. 17. 22:13
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

#8 -as: tab, szóköz, sortörés HTML -ben lehet előtte, PHP -ban jelentene ez gondot, session terén.

Itt speciális BOM karakterek okozzák a gondot, nekem is csak nehezen tűnt fel :-)

2014. jún. 17. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!