Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Bloggernél hogy lehet levédni...

Bloggernél hogy lehet levédni az írást, hogy más ne másolja ki?

Figyelt kérdés

Láttam küélönböző honlapokat, ahol az írást nem lehet kimásolni, copy-zni, az egérrel kijelölni.

Hogy lehet ezt megcsinálni? Nagyon fontos lenne, ugyanis blogokat írok, de sokszor egyszerűen kilopják a cikkeket belőle és átmásolják a saját honlapjukra, forrás megjelölés nélkül, mintha ők írták volna.

2014. jún. 2. 16:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
tokeletesen vedeni lehetetlen, amit publikalsz, az masolhato, igy vagy ugy. maximum lementheted kepkent, es ugy publikalod...
2014. jún. 2. 16:40
 2/11 anonim ***** válasza:
2014. jún. 2. 16:41
 3/11 A kérdező kommentje:

Valami magyar írás nincs róla?

Hát nem tudom, igaz ez az oldal nem bloggeres, de itt pl ki se lehet másolni a szöveget:

[link]

most csak úgy random megtaláltam.

2014. jún. 2. 16:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Nekem is ugyanaddig tart rákeresni google-ban, mint neked.

Ha ennyire félted az írásaid, ne oszd meg őket.

2014. jún. 2. 17:16
 5/11 anonim ***** válasza:

#3: Aki ki akarja másolni a szöveget, az kimásolja. Hiába tűzdelsz bele szkripteket, csak azokat a nagyon amatőröket tudod kizárni, akik nem ismerik "Az oldal forrása" opciót a böngészőben.

A linkelt oldalról is 5 másodperc alatt ki lehet szedni a szöveget.

Alternatív lehetőség, amit tehetsz esetleg, hogy képre írod a szöveget. Bukod a kereshetőséget, de csak OCR szoftverrel lehetne kiszedni a szöveget a képedről. Ami szintén nem lehetetlen, de ha még cirkalmas betűket is használsz, akkor megnehezítheted a dolgot.

2014. jún. 2. 17:58
 6/11 Drone007 ***** válasza:

Felesleges próbálkozni a tartalom megvédésével. Forrásból bármi kinyerhető.

Ha úgy érzed a saját szellemi tulajdonod van veszélyben, akkor konzultálj ügyvéddel, hogy milyen jogi megoldások vannak, és pereld be azt, aki lop.

Az egyetlen nagyjából jó megoldás, ha a megvédeni kívánt szövegeket képként teszed fel az oldaladra. Pl. képszerkesztővel megírod, és a tartalom helyére beilleszted a lementett képet. Persze ez sem garncia, mert egy jó OCR ki tudja szedni szövegként a atartalmat, de lehet, hogy ez már macerás lenne a lopkodóknak.

Esetleg készíttethetsz flashben oldalt, abból elég nehéz kinyerni a szöveges tartalmat, persze a képként való lementés itt is működik. Ezt viszont bloggeren nem tudod megtenni.

2014. jún. 2. 19:35
 7/11 anonim ***** válasza:
És ha megfogom és legépelem, akkor mi van?
2014. jún. 2. 20:34
 8/11 anonim ***** válasza:

#7 Én sem értettem hogy miért jön mindenki a képként való elmentéssel.

Én egész partitúrákat mentettem le és gépeltem be otthon, mert az oldalon ahol meg lehetett volna vásárolni, ott Magyarországról nem lehetett még fizetni. :)

2014. jún. 2. 20:58
 9/11 anonim ***** válasza:
Ez pont olyan, mint a online kottabolt: jobbkatt, kép mentése másként, problem ? ;D
2014. jún. 2. 22:34
 10/11 anonim ***** válasza:

3/9-nek

Getting their start just over a year ago, Qualius-クオリアス- is a five member band that’s holding nothing back for their second year of activities!

</p>

<p>On May 14th, they released their first single, “Damsel in distress”, which included one song for 500 yen. The second single, “last cross”, is set to come out on June 4th, and also contains the title track for 500 yen.</p>

<p>

For a sample of “last cross” check out the video below!

itt meg a kép linkje:

[link]

2014. jún. 3. 00:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!