Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Érdemes webprogramozónak menni?

Érdemes webprogramozónak menni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 éves vagyok, tudom még korai a kérdés, de azért megkérdezem, mert jó lenne időben elkezdeni a felkészülést!

HTML, CSS, PHP, MYSQL nagyjából megy, egy login-register-profil weboldalt simán összedobok, mondjuk azt leszámítva, hogy a dizájnérzékem nem a legjobb (sőt... elég szar :D)

A weboldal készítés egészen leköt, szeretem csinálni, csak nem tudom, hogy ezzel később, majd ha odajutok, eltudok-e helyezkedni..

Mindenféleképpen a számítástechnikával / informatikával szeretnék foglalkozni.

Szerintetek:

a. megéri-e ezzel foglalkozni?

b. ha nem, akkor programozással megéri-e foglalkozni?

pl. C++, C#, Java stb..

A java-t már egyszer elkezdtem tanulni, de elég nehéznek tűnt számomra. Mármint nem is az, hogy nehéz, hanem beírom, hogy public static void stb... csak nem bírom felfogni, hogy mit miért kell írni.

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2014. jún. 1. 15:49
 1/7 anonim ***** válasza:

"hanem beírom, hogy public static void stb... csak nem bírom felfogni, hogy mit miért kell írni."

El kell olvasni a doksiban, mi mit jelent. Azelőtt pedig némi általános OOP ismeretet kéne felszedni. :)

A fő kérdésedre (webprog.) kívülállóként reagálnék:

Weboldalakra folyamatosan szükség van. Jön egy új cég, kell neki egy oldal. Tehát sz.v.sz. érdemes, persze képezd ki magad profira. És szerintem az nem gáz, ha nincs dizájnérzéked, az legyen a grafikusnak melletted, csak össze tudd tákolni a CSS-t úgy ahogy ő elképzelte. :) A referenciáidhoz meg használhatsz eleve kész template-et.

2014. jún. 1. 15:58
 2/7 A kérdező kommentje:

#1 - köszönöm szépen a választ :)

Megpróbálkozom újra a Java-val hátha valamit össze tudok biggyeszteni :D

2014. jún. 1. 15:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Megérni megéri. Nem is kicsit.

A public, static, void: ne programozz más kódjait összeollózva, először tanuld meg, mire való, különben nagyon demotiváló tud lenni, ha az ember nem érti a saját forráskódját.

És a nyelvek: erről nagyon sok vélemény van, igazából minél többet tudsz, annál jobb, de a lényeg, hogy ha arról van szó, bármikor megtanulhass egy újat.

2014. jún. 1. 16:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Amúgy milyen nyelveket ajánlotok tanulni?
2014. jún. 1. 18:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Érdemesnek érdemes, de ha már akkor vedd komolyan.

Nagyon sok, rossz webprogramozó van már így is. Mindig légy tisztában a korlátaiddal.

Tanulni pedig a HTML, CSS, PHP és MySQL mehet tovább is, mellé egy kis javascripttel.

Ez mindenképpen kelleni fog.

Hasznos lehet még mondjuk a Python is vagy a Ruby a weben ezekkel is lehet dolgozni, de akár külön kiegészítő szolgáltatások írására is kényelmesek.

2014. jún. 1. 20:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Rendben,koszonom.

Tovabbra is fejlesztem akkor a html,css,php,mysql tudasom.

Azt elfelejtettem irni,hogy a jquery alapszinten megy :)

Holnap utana nezek a python-nak es a Ruby-nak is :)

Ment mindenkinek a zold! :)

2014. jún. 1. 20:37
 7/7 uno20001 ***** válasza:

Pythonhoz ezt a két magyar oldalt ajánlom:

[link]

[link]

Plusz az angol dokumentációt:

[link]

2014. jún. 1. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!