Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Valaki meg tudja magyarázni,...

Valaki meg tudja magyarázni, hogy a "tanuld meg 24 óra alatt" könyvek miért nem jók?

Figyelt kérdés
Mert mindenkitől csak azt hallom, hogy nem jó, nem jó, de azt nem magyarázza meg, hogy miért. Vagy csak divat ráfogni, úgy, ahogy a w3schools-ra azt, hogy az a legjobb?
2014. jún. 1. 12:26
 1/5 Piert ***** válasza:
63%

Szia!

Azért nem jók, mert 1) elavult, 2) semmiféle koncepciót nem követnek, csak random jönnek egymás után a fejezetek és 3) gány kódok vannak bennük. Néztem már én is ebből a sorozatból könyvet, sőt nem egy meg is van, de megbántam mind. A w3c meg nem véletlenül jó, tessék azt használni( még ingyé is van).

2014. jún. 1. 12:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ízlések és pofonok. Van, aki dícséri, van, aki szidja. Van, akinek bejön ez a stílus, és van, akinek nem.

De tény, hogy a divat miatt is van ez.

2014. jún. 1. 13:11
 3/5 anonim ***** válasza:
79%

Több programozási könyvet néztem ebben a témában.

Azon felül, hogy elavult funkciókat, sokszor már nem használhatót használnak, pl. a PHP -ban könnyen törhető, ellenőrizetlen struktúrájú minta kódokat, sőt gyakran még szintaktikailag is hibás.

Nagyon-nagyon az alapokat lehet belőle megtanulni, de ahhoz hogy bármely programozási területen használható tudást tudj össze szedni, 24 óra iszonyatosan kevés hozzá.

2014. jún. 1. 13:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Látom, itt mindenkit lehúznak a trollok. Nem gond, csak fejtenék ki a véleményüket!...

Nem divat, tény. 1.)Tényleg elavultak, nincs bennük logika, és ha az alapok meg is vannak bennük, többről nincs is szó, minden máshogy így is, úgy is a web alap kell, akkor minek könyvet venni? Egyébként nekem pl. kényelmetlen lenne könyvből kiírni és próbálgatni kódokat.

Alternatíva: codeacademy.

A w3schools egy nagyon átfogó tudástár, eddig mindent tudott, amire szükségem volt, részben onnan is tanultam, tehát, mivel mindenre kiterjed, azért nem kell újra keresgélned, minden ott van egy helyen, nem úgy, mint a hatásvadász című könyveknél.

2014. jún. 1. 16:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Néha elfelejtem, hogy pontokban akartam leírni.

srtreplace("1.)", '')

2014. jún. 1. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!