Milyen domain nevekhez van jogom?
Figyelt kérdés
Mondok egy példát a kérdésemre. Ha kijön egy amerikai játék, mondjuk a Watch Dogs, akkor én csinálhatok magamnak ezzel a névvel, a játékkal foglalkozó www.watchdogs.hu domain névvel rendelkező weboldalt?2014. máj. 21. 18:48
1/10 anonim 

válasza:

Csinálhatsz, de be fognak perelni vagy egyszerűen csak letiltják.
2/10 anonim 

válasza:

igen, simán. Csak gyorsan regelj. pl Forpsi 2 évre 2032Ft
Nem reklám!
3/10 A kérdező kommentje:
De ezzel csak a jó hírüket terjeszteném szerintem. Ezért miért perelhetnének be? Egyébként ha beperelnek akkor mi bajom lehetne belőle?
2014. máj. 21. 18:51
4/10 anonim 

válasza:

Beregisztrálhatod, de ha kell nekik, akkor megszívod.
5/10 anonim 

válasza:

Mintmár írtam, letilthatják az oldalt. A Watch Dogs név a fejlesztők és az EA tulajdonában áll. De nem biztos, pl. ez az oldal is létezik: [link] A Valve tulajdonában áll a név, mégis él az oldal. Am én is nagyon várom a Watch Dogs-ot.
6/10 A kérdező kommentje:
De azon kívül, hogy elveszik tőlem a domain használati jogát, lehet belőle bármi bajom?
2014. máj. 21. 18:57
7/10 anonim 

válasza:

Szerintem semmi bajod nem lehet.
8/10 anonim 

válasza:

Ha elveszik, az már jó nagy baj. De ha önként odaadodo, akkor bíróságra sem viszik. Ott a teljes hasznot elszedik tőled pl. Apple is a Samsungtól telefononként követeli a kártérítést. Nyilván itt a reklámok által befolytat kérik majd, ha szerencséd van.
9/10 Német_Tibor 

válasza:

A .hu-s domain címek a regisztráció első napjaiban csak feltételes használatba kerülnek, így bárki megtámadhatja a regisztrációd. Lehetséges, hogy a Watch Dogs fejlesztői figyelik a regisztrációkat, és lépnének is. Ha be is tudod regelni, akkor szerintem utána is megtámadhatják, mivel szinte biztos az is, hogy a "Watch Dogs" kifejezést valamilyen formában levédték.
10/10 anonim 

válasza:

Szerinted komolyan figyelik, hogy mikor regisztrál be valaki ilyen nevet? Akkor már simán megveszik, nem költség nekik, valószínűleg többe kerül egy embert arra fizetni, hogy nézegesse minden országban, hogy regisztráltak-e jogvédett domaint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!