Kezdőoldal » Számítástechnika » Weblapkészítés » Vélemény a blogomról?

Vélemény a blogomról?

Figyelt kérdés

A normális válaszokat előre is megköszönöm:)

Itt van : [link]

2014. ápr. 25. 21:35
1 2
 11/13 2xSü ***** válasza:
100%

> Te véletlenül nem pap vagy??

Hát ezt miből olvastad ki? Beszéltem én Istenről, vallásról, hitről? Nem rémlik, de várj, újra elolvasom a válaszom… Nem, nem hoztam fel ilyen témát. Mondjuk aligha hoznék fel, mert a szó klasszikus értelmében nem hiszek Istenben. Véletlenül nem 162 cm magas vagy? ;-)

Amúgy meg: [link]

> Azok dumálnak ennyit!

Nem csak ők. Szerintem nincs abban semmi rossz, ha valaki nem félszavakat dobál oda válaszként, hanem kicsit kifejti, hogy miért írja azt, amit.

> Mindannyian tudjuk, hogy minden kezdet nehéz!

Igen, ezért is érdemes megfogadni az építő szándékú kritikákat, tanácsokat. Ha nem, akkor olyan lesz a folytatás is, mint a kezdet.

> Szerinted mégis honnan kezdje?

Ahogy a legtöbb regény. In medias res. Elkezded írni a sztorit, és ha jön egy szereplő, körülírod, hogy ki ő, pont annyira, amennyire kell. Aztán később ha fontos lehet részletezni a jellemvonásait. Vagy te láttál olyan regényt, novellát, ami a szereplők kvázi felsorolásával kezdődik? Én nem nagyon.

> ha a bemutatkozással kezdi az a baj

Nem baj az. Miért lenne baj. De igen, el is hagyható, úgy is logikus a blog felépítése. De akkor célszerű minden szót a szereplő szájába adni, azaz ha a bemutatkozást Viki írta, akkor az első bejegyzést is ő írja. De írhatja a bemutatkozást Gréta is. Nincs azzal gond. Sőt folytathatja onnan Gréta is, mint narrátor, de akár Viki is.

Nem láttam sok olyan írást, még narratív jellegűt sem, ahol a történetet nem egyes szám első személyben írják, hanem egyes szám első személyben, ahol az író maga kiszólna az írásból. Talán csak Kunderának a Lét elviselhetetlen könnyűsége című regényében találkoztam ilyennel, de ott megvan a szerepe ezeknek a kiszólásoknak.

Kicsit olyan ez, mintha a mondjuk a Jóban rosszban utolsó jelenete után kifordulna a kamera a rendezőre, aki elmondaná, hogy „hát ennyit mára, ha tetszik, akkor nézd meg a sorozat honlapját”. Mondjuk vicces lenne. :-)

> most miért kell "leordítani" a fejét

Nem ordítottuk le a fejét. Sehol nem használtam nagybetűt. Sem sértő, vagy agresszív fordulatot. Nem is volt célom. Teljesen higgadtan, nyugodtan megindokoltam, hogy itt bizony kérem szépen szó sincs weboldalkészítésről. Oké, a végtermék ugyan egy weboldal, de az már kész, mióta a blogspot rendszerét elkészítette a programozó. Ez már csak felhasználása annak. Próbáltam jól körülírni, hogy érthető legyen, hogy mi a kettő között a különbség, hogy később a kérdező jó kategóriába tegye fel a kérdést. Ez neki jó, hiszen ha megfelelő kategóriában teszi fel, akkor több, jobb minőségű választ fog kapni.

> Mért nem küldjük rögtön akasztófára ??? Szóval kedves blogíró : "Húzzál a hóhérhoz de gyorsan.."

[link]

> Végre egy ember aki nem az őskorban él!!

Ha a minőség az őskor jellemzője, amit az új fiatalos lendületnek el kell törölnie, akkor elnézést, nem szóltam semmit. Akkor én személy szerint örülök, hogy az un. őskor „értéktelenségét” viszem tovább.

> a "pap" felhasználó neve 2xSü az azt akarja jelenteni , hogy :2xSüsü

Bámulatos észrevétel. :-) Bár nem jól oldottad meg a szorzást. 2xSü nem egyenlő 2xSüsü-vel. 2xSü = Süsü (2x nélkül).

Ja és ez is: [link]

2014. ápr. 28. 19:10
 12/13 2xSü ***** válasza:

> Szerinted mégis honnan kezdje?

Pl. A bemutatkozás maradhat is, jó az, maximum némi a központozáson kellene javítani, bár az sem súlyos hiba.

De akár lehetne ez is a bemutatkozó szöveg: Ezen az oldalon Vikivel ismerkedhettek meg, az ő nyári táborozásának történetével, ami bár ugyanolyan unalmas és felejthető tábornak indult, mint a többi, mégis egy életre megváltoztatta az életét. Hogy miként? Megtudjátok, ha velem tartotok. Elmesélek mindent…

(Elnézést, csapnivaló író vagyok, többek között magam ezért is nem csinálok ilyen jellegű blogot, vagy egyéb hasonló dolgot. De remélem azért valahol átjön a példa lényege.)

Az első bejegyzés meg ugye mehet akár egyes szám első személyben is, valahogy így:

Újra nyár, újabb tábor. Imádom. Bár gyorsan eltelik majd ez a pár nap is, és nem sok marad utáni, mégis tudom, hogy jó móka lesz. Érzem. Remélem jó szobatársakat kapok. Julcsitól hallottam, hogy Péter is jön. Csak nehogy egy szobába kerüljünk. Sőt ha lehet, ne is találkozzunk. Mindig ott deszkázik a parkban a többi hülye haverjával, és mindig úgy bámul, mint aki életében először látott embert. Stb, stb…

Vagy lehet írni egyes szám harmadik személyben is. (Ez egyébként könnyebb, célszerű inkább ezt választani.) Pl.:

Vikit a szülei hozták a táborba kocsival. Utálta az egész szitut. Úgy érezte magát, mintha kisiskolás lenne, akit apuka, anyuka elkísér, nehogy elüsse az autó. 17 évesen már elég nagy ahhoz, hogy vigyázzon magára – gondolta, de hát nem lehetett mit tenni, anya ragaszkodott hozzá, hogy kocsival jöjjenek. Jött volna ő szívesen busszal inkább, úgy mint Vivien, de hát a szülőkkel nem lehet beszélni. Pedig milyen jól elszórakoztak volna… Vivi is imádta az Anyádnak Palánkot együttest, tavaly majdnem el is mentek egy koncertre, de hát a szülők… Azok a szülők… Vivient persze mindenhova elengedték. Hát igen, a két idősebb nővére már kitaposta előttük az utat. Az osztályban Vivit tartották a legvagányabb csajnak, a fiúk megvesztek érte. Vikivel finoman fogalmazva is nagyon jó barátságban voltak, nem is csoda, hiszen óvodás koruk óta ismerték egymást. Valójában nemcsak hogy jóban voltak, de szinte szétválaszthatatlanok. Suli után is hol Vivinél, hol Vikinél jöttek össze. De legtöbbször inkább Vikinél. No igen, a szülők… Nem kedvelték túlságosan Vivient, de ha már együtt vannak, hát legyenek szem előtt.

Valahogy így. Rögtön bele lehet csapni a lecsóba, rögtön jöhet a cselekmény. Közben be lehet mutatni a szereplőket. Mindenkiről pont annyit, amennyit kell az adott történésben. Péterről megtudtuk, hogy gördeszkázik a haverjaival, és valószínű bele van zúgva Vikibe. Kell több? Egyelőre nem. Majd ha fontos lesz, kiderül, hogy még mit csinál, mit gondol, stb… Vikiről is megtudtunk mindkét kezdeményből valamit. Majd őt is lehet részletezni. Viviről is rengeteg dolgot megtudtunk, és bár kicsit megállította a történetet, de mégis a történek keretén belül, így nem tűnik természetellenesnek a bemutatása.

2014. ápr. 28. 19:38
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia! Én nem annyira tartalommal, én inkább a kinézettel kapcsolatban fogalmaznék meg építő kirtikát.

A túl sok írásjel (……., ??, !!!!!!) felesleges, zavaró, hülyén néz ki. Tökéletesen elég a legtöbb esetben egy darab, pontpontpont esetén pedig 3 db

Írásjelen után illik szóközt tenni és a simlek után is.

Pont után nagybetű jön, meg szóköz.

Smilek esetén sem kell túlzásokb esni, a :DD tökéletesen elég, nem kell :DDDDDD

A weboldal nyelvezete, stílus valahogy nem az igazi. Pl a „olyan naon cuki <33” helyett a „nagyon cuki <3 <3” tökéletesen kifejezni a kiskutya cukiságát, amellett sokkal szebb :)

Lécci helyett inkább légyszi. Naon, vok, meg társaik kerülendőek, az ari, cuki meg szerintem tökéletesen megfelel, nem egy komoly vállalati weboldal, hanem egy tini blogja :)

Ha valami nagyfontos, akkor vastag betű, nagyonnagyonírtózatosanrettenesenfontos dolgok pedig a vastag betű, és aláhúzás eszközökkel emelhetőek ki, a dőlt kissé jelentéktelenebbét teszi szerintem.

Betűszínből nem kell sok, azaz 1 db pontosan elég, ami eltér a háttértől (világos háttér->sötét betűk =fehér háttér->sötétszürke betűk). Sokat javít az olvashatóságon :)

Többsoros írásokon a sorkizárt rendezés sokat segít.

Így az első post alapján azt mondom, túl sok üres entert használsz, nagyon szétesik tőle az egész.

Szerintem a sok kettőspont sem az igazi egymás után egy sorban

Pl: Állapot: Kapcsolatban vele: Szatmáry Evelin helyett

Állapot: Kapcsolatban Szatmáry Evelinnel. Ugye hogy jobban néz ki? :)

Ha valamit rövidítünk, akkor azt helyesen tegyük.

Kábé helyett kb.

A szereplők rész szerintem sokkal jobban mutatna egy táblázatban.

Hejesirási hibákra szerintem figyely mert senki nem szeret hejesirásihibákvalteli szőveget olvasni. helyesírás.mta.hu és a Microsoft Word rengeteget tud segíteni, utóbbi használd minden postolás előtt. :)

11es és 12es válasszal én is egyetértek :D Szerintem fontold meg h megfogadd a tanácsainak egy részét :D

Am pozitívumként megemlíthető a webcím, mert szerintem megjegyezhető :D

Remélem nem vettük el a kedvedet, sok sikert a blogoláshoz :) :D

2014. máj. 10. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!